Zeta Burrata med pesto, tomat och kronärtskockazeta_logo_svg

12 magiska recept med burrata och mozzarella

Smältande mozzarella på pizza, lyxig buffelmozzarella till förrätt eller krämig burrata på pastan - går det ens att tacka nej till? Här beskriver vi skillnaden på mozzarella, burrata och scamorza samt tipsar om 12 magiskt goda rätter.

Zeta mozzarella och buffelmozzarella Italiensk mozzarella - pizzans bästis

Klassisk Italiensk mozzarella är gjord på komjölk som i Italien kallas för Fior Di Latte. Det är den ost som vanligtvis används till italienska pizzor, men gör sig även bra i sallader, till pasta eller på gratänger.

Buffelmozzarella - underbar som caprese

Mozzarella Di Bufala Campana är en ursprungsskyddad och lite lyxigare mozzarella som görs på traditionellt vis med färsk mjölk från vattenbuffel. Den gräddiga mjölken ger en utsökt, fyllig smak med lätt syrlighet. Servera som caprese med en fin olivolja eller på en lyxig pizza.

Zeta miniburrata Burrata - en gräddig storfavorit

Burrata är en delikatess från Apulien som senaste åren har vuxit sig omåttligt populär! Inte så konstigt, då det är en krämig och gräddig variant av mozzarella där kärnan nästan rinner ut. Burrata är perfekt som antipasti tillsammans med en tomatsallad, men passar också som topping till kötträtten, pizzan eller pastan. Testa även Zeta Burrata med tryffel! Mozzarella med lent krämig och gräddig fyllning som fått en härlig smak av tryffelsmör.

Tips! Nu finns även mini burrata - 4 st mindre burrata i ett och samma paket. Perfekt när du vill servera t ex caprese i portionsform!

Zeta Scamorza Scamorza - den rökiga varianten

Scamorza är en rökt mozzarella från de södra regionerna i Italien. Osten är fastare i konsistensen än vanlig mozzarella, har en lätt sälta och härlig rökig smak. Perfekt att riva över pizza eller pasta men även som smaksättare till ugnsrostade grönsaker och gratänger.

Här hittar du hela Zetas utbud av ost

Goda recept från Zeta

Vit lyxpizza med ricotta, buffelmozzarella och tryffel
ENKELT
Zeta Italiensk grilled cheese sandwich
Varm bruschetta med burrata
ENKELT
Zeta Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater
POPULÄRT
Krämig burrata med marinerade tomater
ENKELT
Klassisk capresesallad