Varm bruschetta med burrata

Foto: Zeta
Varm bruschetta med burrata
9 ingredienser
20 m
Ugnsrostad bruschetta med burratta toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.
Ingredienser
- 1 baguette (eller Zeta Bruschetta Naturell)
- 2 förp Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella Di Bufala Campana)
- 140 g Zeta Körsbärstomater lätt soltorkade
- 3-4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
- 0,5 dl pistagenötter (osaltade)
- 1 citron, skalet
- salt
- peppar, nymalen
- basilika
Gör så här
- Om du ska göra bruscetta själv, sätt ugnen på 200 grader.
- Skär baguette i tunna skivor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter eller tills bröden fått fin färg.
- Rosta pistagenötterna i torr stekpanna. Hacka dem grovt.
- Dela burratan med en gaffel eller riv buffelmozzarellan med fingrarna och lägg upp på bröden.
- Garnera med tomater, citronskal och pistagenötter.
- Salta och peppra, garnera med basilika.
TIPS!