Varm bruschetta med burrata

Varm bruschetta med burrata
Foto: Zeta

Varm bruschetta med burrata

9 ingredienser

20 m

Ugnsrostad bruschetta med burratta toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

Ingredienser

  • 1 baguette (eller Zeta Bruschetta Naturell)
  • 2 förp Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella Di Bufala Campana)
  • 140 g Zeta Körsbärstomater lätt soltorkade
  • 3-4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • 0,5 dl pistagenötter (osaltade)
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • peppar, nymalen
  • basilika

Gör så här

  1. Om du ska göra bruscetta själv, sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär baguette i tunna skivor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter eller tills bröden fått fin färg.
  3. Rosta pistagenötterna i torr stekpanna. Hacka dem grovt.
  4. Dela burratan med en gaffel eller riv buffelmozzarellan med fingrarna och lägg upp på bröden.
  5. Garnera med tomater, citronskal och pistagenötter.
  6. Salta och peppra, garnera med basilika.
TIPS!