Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15×30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg.
Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat.
Fördela röran i pajskalet.
Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens. Salta och peppra lätt. Slå ricottablandningen över pajen.
Grädda i ugnen i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. Låt den därefter svalna något.
Dela och skiva tomaterna och dela mozzarellan i mindre bitar.Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika.