I samarbete med Zeta

Italiensk paj med mozzarella, tomat och basilika

60 m
4
Italiensk paj med mozzarella, tomat och basilika
Foto: Zeta
60 m
4

Du behöver

Pajdeg

  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 dl vatten, kallt

Fyllning

  • 150 g Zeta Feta
  • 1 dl Zeta Soltorkade Tomater, hackade
  • 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 ägg
  • 70 g bladspenat, strimlad
  • 2 dl Zeta Ricotta
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk Zeta Olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Topping

  • 2 Zeta plommontomater
  • 125 g Zeta Mozzarella
  • ca 10 basilikablad

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15×30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg.
  5. Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat.
  6. Fördela röran i pajskalet.
  7. Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens. Salta och peppra lätt. Slå ricottablandningen över pajen.
  8. Grädda i ugnen i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. Låt den därefter svalna något.
  9. Dela och skiva tomaterna och dela mozzarellan i mindre bitar.Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta