I samarbete med Zeta

Italiensk paj med mozzarella, tomat och basilika

59 röster
60 m
4
Italiensk paj med mozzarella, tomat och basilika
Foto: Zeta

Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!


Tips! Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

Pajdeg

  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 dl vatten, kallt

Fyllning

  • 150 g Zeta Feta
  • 1 dl Zeta Soltorkade Tomater, hackade
  • 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 ägg
  • 70 g bladspenat, strimlad
  • 2 dl Zeta Ricotta
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk Zeta Olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Topping

  • 2 Zeta plommontomater
  • 125 g Zeta Mozzarella
  • ca 10 basilikablad

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15×30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg.
  5. Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat.
  6. Fördela röran i pajskalet.
  7. Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens. Salta och peppra lätt. Slå ricottablandningen över pajen.
  8. Grädda i ugnen i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. Låt den därefter svalna något.
  9. Dela och skiva tomaterna och dela mozzarellan i mindre bitar.Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika.
13 december 2016

Laddar fler recept