Krämig burrata med marinerade tomater
Krämig burrata med marinerade tomater
8 ingredienser
30 min
Burrata är en typ av krämig mozzarella från södra Italien. Tips! Servera burratan rumsvarm för mer smak.
Ingredienser
- 2 Zeta Burrata, rumsvarm (à 275 g)
- 200 g romanticatomater
- 0,5 burk Zeta Ugnsbakade tomatklyftor (à 200 g)
- 1 kruka basilika
- 1 msk Zeta Balsamvinäger, Invecchiato
- 3 msk Zeta olivolja, Azienda Guerrieri
- salt
- peppar
Gör så här
- Skölj och skär varje tomat i fyra klyftor. Lägg dem i en skål.
- Tillsätt de inlagda tomaterna i skålen. Blanda i salt, svartpeppar, balsamvinäger och olivolja.
- Vänd i sönderbrutna basilikablad (spara några till garnering). Låt stå och marinera ca 20 minuter.
- Servera tomatsalladen med burrata. Toppa med resten av basilikan. Strö över salt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla över olivolja.
TIPS!