Krämig burrata med marinerade tomater

Krämig burrata med marinerade tomater
Foto: TV4

Krämig burrata med marinerade tomater

4

4 steg att laga

8 ingredienser

30 min

Burrata är en typ av krämig mozzarella från södra Italien. Tips! Servera burratan rumsvarm för mer smak. 

Zeta burrata

Zeta tipsar!

Zetas burrata är en mozzarella med krämig, gräddig fyllning. En riktig italiensk delikatess!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 Zeta Burrata, rumsvarm (à 275 g)
  • 200 g romanticatomater
  • 0,5 burk Zeta Ugnsbakade tomatklyftor (à 200 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger, Invecchiato
  • 3 msk Zeta olivolja, Azienda Guerrieri
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj och skär varje tomat i fyra klyftor. Lägg dem i en skål.
  2. Tillsätt de inlagda tomaterna i skålen. Blanda i salt, svartpeppar, balsamvinäger och olivolja.
  3. Vänd i sönderbrutna basilikablad (spara några till garnering). Låt stå och marinera ca 20 minuter.
  4. Servera tomatsalladen med burrata. Toppa med resten av basilikan. Strö över salt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla över olivolja.
TIPS!
läs mer
Spaghetti puttanesca

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler goda recept av Isabella Morrone

Läs mer