Krämig risotto carnaroli med svampzeta_logo_svg

Mustiga svamprätter från Italien

Smakrik pasta med svamp och salami, pizza funghi eller tryfflig svamprisotto – det italienska köket och svamp är en match made in heaven! Här har vi samlat 8 favoritrecept där svamp spelar huvudrollen. Så dra på dig förklädet och låt dig svepas in i doften av svamp och italiensk matkärlek!

Italienska recept med svamp

ENKELT
Zeta Tryffelpinsa med champinjoner
Zeta Risotto med tryffel och spenat
Zeta Surdegsmacka med svamp och örtröra
Krämig risotto carnaroli med svamp
Vit lyxpizza med ricotta, buffelmozzarella och tryffel

Aktuellt

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Sponsrat
Zeta Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Det omtalade uttrycket att "medelhavsmaten förlänger ditt liv" har väl inte undgått någon? Men vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Medelhavsmat och träning – 5 tips!
Sponsrat
Zeta medelhavspyramiden

Medelhavsmat och träning – 5 tips!

Oavsett om du är en glad vardagsmotionär eller idrottar på hög nivå är en bra kost viktig. Med den fina medelhavsmaten kan du optimera ditt träningsresultat och samtidigt äta riktigt gott. Och att äta riktigt gott är väl nästan det viktigaste? Här är 5 enkla hälsotips!

Bli ett pastaproffs! 12 populära pastasorter
Sponsrat
Zeta Svamppasta med parmesan och tryffelsalami

Bli ett pastaproffs! 12 populära pastasorter

Älskade pasta! En grundpelare i det italienska köket som finns i mängder av olika former. Visste du att varje pastasort faktiskt har ett särskilt syfte? Vissa sorter passar bäst till krämiga ostsåser och andra till köttfärssås eller grytor. Här kommer en enkel pastaguide med populära pastasorter och hur du ska använda dem för att ta din pastarätt till nästa nivå!

Olivolja - därför är det bästa valet
Sponsrat
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Mättat fett, omättat fett och kolesterol är begrepp vi ofta får höra. Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut? Här reder vi ut begreppen och förklarar var du hittar de goda fetterna - i dubbel bemärkelse!