Piadina med skogschampinjoner, mozzarella och tryffelcrème

0 röster
15 min
4-6
Piadina med skogschampinjoner, mozzarella och tryffelcrème

Piadina Romagnola IPG alla Riminese, ett italienskt tunnt bröd bakat enligt gamla traditioner med extra jungfruolivolja.

Piadina Zeta produktbild
15 min
4-6

Du behöver

  • 4-6 skogschampinjoner
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 kvist rosmarin
  • salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 1 burk Zeta Crème av svamp med tryffel
  • 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • 1 förp Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven
  • 70 g salladsskott
  • Zeta extra jungfruolivolja classico

Gör så här

  1. Skär svampen i mindre bitar och stek i lite olivolja tillsammans med en liten pressad vitlöksklyfta och en kvist rosmarin. Salta lätt. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar. Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper. Det behövs en halv mozzarella per piadina.
  3. Bred 1 msk svampcreme på ett piadinabröd.
  4. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja. Fördela mozzarellan jämt över svampcremen. Fördela svampen över brödet och strö över parmesanost.
  5. Stek tills osten börjar smälta. Lägg på salladsskott och tomater. Vik över halva brödet och servera direkt.
29 juni 2020