Piadina med skogschampinjoner, mozzarella och tryffelcrème
Piadina med skogschampinjoner, mozzarella och tryffelcrème
11 ingredienser
15 min
Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med champinjoner, buffelmozzarella, tryffelcrème, parmesan och tomater. Toppa med lite salladsskott. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.
Ingredienser
- 4-6 skogschampinjoner
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 kvist rosmarin
- salt
- 250 g körsbärstomater
- 1 förp Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
- 1 burk Zeta Crème av svamp med tryffel
- 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
- 1 förp Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven
- 70 g salladsskott
- Zeta extra jungfruolivolja classico
Gör så här
- Skär svampen i mindre bitar och stek i lite olivolja tillsammans med en liten pressad vitlöksklyfta och en kvist rosmarin. Salta lätt. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan.
- Skär tomaterna i mindre bitar. Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper. Det behövs en halv mozzarella per piadina.
- Bred 1 msk svampcreme på ett piadinabröd.
- Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja. Fördela mozzarellan jämt över svampcremen. Fördela svampen över brödet och strö över parmesanost.
- Stek tills osten börjar smälta. Lägg på salladsskott och tomater. Vik över halva brödet och servera direkt.
TIPS!