Piadina – italienska tunnbröd

Zeta Piadina – italienska tunnbröd
Foto: Zeta

Piadina – italienska tunnbröd

5 ingredienser

30 min

Piadina är ett fantastiskt gott bröd, perfekt för wraps eller som tillbehör till en måltid. Och det är inte alls svårt att baka själv - så här gör du!

Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso 2024

Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso

Intensiv fräsch fruktighet och angenäm beska, följd av en markerat pepprig eftersmak

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 7 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • 3 dl vatten, kallt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll ner vattnet och olivoljan och knåda ihop till en smidig deg.
  3. Dela degen i 7-8 bitar och kavla till ca 2-3 mm tjocklek på rikligt mjölad bänk.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och pensla bröden på båda sidor med olivolja.
  5. Stek några minuter på båda sidor så bröden blir gyllenbruna.
  6. Lägg under en kökshandduk tills dom svalnat.
TIPS!
Pinsa - så lagar du årets snackis!
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - så lagar du årets snackis!

Här hittar du massor enkla och goda recept på pinsa! Läs mer 12 magiska recept med burrata

Läs mer