Pastagratäng med tomat, broccoli och pancettazeta_logo_svg

12 smarriga vardagsrecept!

Vill du äta gott både till vardags och helg? Det behöver inte vara så krångligt alla gånger som man kanske tror. Med bra råvaror av hög kvalitet går det enkelt att planera spännande måltider, som passar bra för alla tillfällen. Här har vi samlat 12 riktigt goda recept, där du utan krångel kan laga mat som uppskattas av alla.

ENKELT
Lax i ugn med feta och oliver
One pot lasagne med mozzarella
ENKELT
Zeta Italiensk grilled cheese sandwich
POPULÄRT
Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
ENKELT
Zeta Pasta med rökt lax och citron
ENKELT
Zeta Pasta Provencal med nötfärs

Aktuellt

Pinsa - så lagar du årets snackis!
Sponsrat
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - så lagar du årets snackis!

Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 5 enkla och goda recept på pinsa!

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Sponsrat
Zeta Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Senaste årens snack om att "medelhavsmaten förlänger ditt liv" har väl inte undgått någon? Men vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Det är skillnad på fetaost och fetaost
Sponsrat
Fetaost- och melonspett

Det är skillnad på fetaost och fetaost

Fetaosten är Greklands stolthet! Smaken framkallar minnen av semester och härliga sommarkänslor (till och med mitt i vintern!). I en klassisk grekisk sallad, som ugnsbakad eller i en krämig sås till sommarens grillkvällar - ja, det är inte konstigt att den salta goda osten är så älskad även här i Sverige!

Olivolja - därför är det bästa valet
Sponsrat
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Mättat fett, omättat fett och kolesterol är begrepp vi ofta får höra. Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut? Här reder vi ut begreppen och förklarar var du hittar de goda fetterna - i dubbel bemärkelse!