Linsgryta med tomat och fetaost

Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
Foto: Zeta

Linsgryta med tomat och fetaost

21

6 steg att laga

15 ingredienser

15 min

En vegetarisk linsgryta är en riktig vardagsräddare som alltid går hem. Mustig, snabblagad och blir extra god med fetaost som topping.

Zeta linser ekologiska produkt

Zetas ekologiska linser

En fin nötig ton och fast konsistens. Perfekt i en gryta!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 morot, tärnad
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 burk Zeta Finkrossade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp Zeta Ekologiska Linser, avsköljda
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • färsk bladpersilja, hackad
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.
  2. Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3-4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2-3 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smula över fetaost och strö över persilja.
  5. Servera med surdegsbröd eller liknande.
  6. Svinntips:
    Får du linsgryta över så håller den i en dryg vecka i kylskåp. Funkar perfekt som pastasås om du vill variera.