• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Linsgryta med tomat och fetaost

Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
Foto: Zeta
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Linsgryta med tomat och fetaost

6 steg att laga

15 ingredienser

15 min

En vegetarisk linsgryta är en riktig vardagsräddare som alltid går hem. Mustig, snabblagad och blir extra god med fetaost som topping.

Zetas ekologiska linser har en fin nötig ton och fast konsistens. Perfekt i en gryta!

Zeta linser ekologiska produkt

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 morot, tärnad
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 burk Zeta Finkrossade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp Zeta Ekologiska Linser, avsköljda
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • färsk bladpersilja, hackad
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.
  2. Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3-4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2-3 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smula över fetaost och strö över persilja.
  5. Servera med surdegsbröd eller liknande.
  6. Svinntips:
    Får du linsgryta över så håller den i en dryg vecka i kylskåp. Funkar perfekt som pastasås om du vill variera.