Linsgryta med tomat och fetaost

19 röster
15 min
4
Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
Foto: Zeta

Zetas ekologiska linser har en fin nötig ton och fast konsistens. Perfekt i en gryta!

Zeta linser ekologiska produkt
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 morot, tärnad
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 burk Zeta Finkrossade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp Zeta Ekologiska Linser, avsköljda
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • färsk bladpersilja, hackad
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.
  2. Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3-4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2-3 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smula över fetaost och strö över persilja.
  5. Servera med surdegsbröd eller liknande.
  6. Svinntips:
    Får du linsgryta över så håller den i en dryg vecka i kylskåp. Funkar perfekt som pastasås om du vill variera.
8 januari 2020