Linsgryta med tomat och fetaost

Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
Foto: Zeta

Linsgryta med tomat och fetaost

25

15 ingredienser

15 min

En vegetarisk linsgryta är en riktig vardagsräddare som alltid går hem. Mustig, snabblagad och blir extra god med fetaost som topping.

läs mer
Zeta ekologiska linser NY

Zetas ekologiska linser

En fin nötig ton och fast konsistens. Perfekt i en gryta!

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 morot, tärnad
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 burk Zeta Finkrossade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp Zeta Ekologiska Linser, avsköljda
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • färsk bladpersilja, hackad
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.
  2. Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3-4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2-3 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smula över fetaost och strö över persilja.
  5. Servera med surdegsbröd eller liknande.
  6. Svinntips:
    Får du linsgryta över så håller den i en dryg vecka i kylskåp. Funkar perfekt som pastasås om du vill variera.
TIPS!
läs mer
Isabellas-kurs-intro

Gratis matlagningskurs online!

Gå vår kurs med Isabella Morrone - Isabellas Italienska kök.

Läs mer