Pinsa med salsiccia, broccoli och citronricotta

Zeta Pinsa med salsiccia, broccoli och citronricotta
Foto: Zeta

Pinsa med salsiccia, broccoli och citronricotta

12 ingredienser

20 min

Pinsa toppad med knaprig salsiccia, kronärtskockskräm, vitlöksstekt broccoli och krämig citronricotta. Den är toppingen blir en riktig fullträff!

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Salsiccia
  • 1 förp Zeta Pinsa
  • 1 förp Zeta Mozzarella
  • ca 125 g broccoli
  • 2 klyftor vitlök
  • 125 g Zeta Ricotta
  • 0,5 citron, zesten
  • 0,5 förp Zeta Crème av kronärtskockor
  • 0,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • Zeta extra jungfruolivolja classico

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Skär ett snitt längs med salsiccian och repa ur färsen med en gaffel. Lägg färsen i en stekpanna och stek knaprig i lite olivolja. Ställ åt sidan.
  3. Skär mozzarella i bitar och lägg dem på hushållspapper så överflödig vätska sugs upp.
  4. Skär broccoli i mindre bitar och skiva tunt, även stammen ska användas.
  5. Skala och skär vitlöken i två delar. Stek den mjuk i olivolja, den ska bara bli lite gyllenbrun (blir den kraftigt brun börjar den smaka beskt). Ta upp vitlöken och lägg på ett papper. Låt oljan vara kvar i pannan.
  6. Stek broccolibitarna lätt i vitlöksoljan. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  7. Finhacka den stekta vitlöken.
  8. Blanda ricotta, citronzest och den hackade vitlöken. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  9. Bred kronärtskockscreme på pinsan och toppa med riven parmesan, bitar av mozzarella och broccolibitarna. Pensla pinsans kanter med olivolja.
  10. Grädda tills brödet fått en fin färg och osten smält, ca 5-7 minuter.
  11. Toppa med citronricotta.
  12. Stek hastigt upp salsiccian igen och strössla den över pinsan. Servera!
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Friterade grönsaker med sardelldipp

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta!

Läs mer