Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta
Foto: Zeta

Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

13 ingredienser

30 m

Traditionell pastagratäng med spännande smaker av broccoli och rökt pancetta. Lätt att förbereda och enkel att gratinera i ugnen.

läs mer
zeta_parmigiano

Zeta Parmigiano Reggiano grovriven

Osten är grovriven och ger perfekt smaksättning och konsistens i risotto, pasta och gratänger.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 gul lök (liten)
  • 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 förp Zeta Pancetta
  • 1 broccoli
  • 1 förp Zeta Tortiglioni Casa Di Luca
  • 1 förp Zeta Parmigiano Reggiano grovriven storpack

Gör så här

  1. Börja med såsen. Fräs vitlök och lök i rikligt med olivolja utan att de får färg.
  2. Tillsätt tomat, buljongtärning, vatten och oregano.
  3. Låt småkoka i 7-8 minuter, smaka av med salt och peppar.
  4. Stek pancettan gyllenbrun.
  5. Skär broccolin i små buketter, tärna broccolistammen (allt går att äta).
  6. Sätt ugnen på 220 grader.
  7. Koka pastan al dente, korta av koktiden 2 minuter jämfört med rekommendationen.
  8. Lägg broccolin i det kokande pasta vattnet de sista 90 sekunderna.
  9. Låt allt rinna av i ett durkslag. Blanda med såsen och pancettan, häll i en ugnsform smord med olivolja.
  10. Toppa med riven parmigiano reggiano och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter till osten fått fin färg.
TIPS!
läs mer
Zeta Stekt halloumi med svårtkål och svamp

Tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer