Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta
Foto: Zeta

Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

2

13 ingredienser

30 m

Traditionell pastagratäng med spännande smaker av broccoli och rökt pancetta. Lätt att förbereda och enkel att gratinera i ugnen.

läs mer
zeta_parmigiano

Zeta Parmigiano Reggiano grovriven

Osten är grovriven och ger perfekt smaksättning och konsistens i risotto, pasta och gratänger.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 gul lök (liten)
  • 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 förp Zeta Pancetta
  • 1 broccoli
  • 1 förp Zeta Tortiglioni Casa Di Luca
  • 1 förp Zeta Parmigiano Reggiano grovriven storpack

Gör så här

  1. Börja med såsen. Fräs vitlök och lök i rikligt med olivolja utan att de får färg.
  2. Tillsätt tomat, buljongtärning, vatten och oregano.
  3. Låt småkoka i 7-8 minuter, smaka av med salt och peppar.
  4. Stek pancettan gyllenbrun.
  5. Skär broccolin i små buketter, tärna broccolistammen (allt går att äta).
  6. Sätt ugnen på 220 grader.
  7. Koka pastan al dente, korta av koktiden 2 minuter jämfört med rekommendationen.
  8. Lägg broccolin i det kokande pasta vattnet de sista 90 sekunderna.
  9. Låt allt rinna av i ett durkslag. Blanda med såsen och pancettan, häll i en ugnsform smord med olivolja.
  10. Toppa med riven parmigiano reggiano och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter till osten fått fin färg.
TIPS!
läs mer
Isabellas-kurs-intro

Gratis matlagningskurs online!

Gå vår kurs med Isabella Morrone - Isabellas Italienska kök.

Läs mer