Lax i ugn med feta och oliver

Lax i ugn med feta och oliver

7 ingredienser

30 min

Servera den här ugnsbakade laxen med fetaost, oliver och soltorkade tomater till en gryn- eller bönsallad.

Zeta fetaost
Zeta fetaost

Zeta fetaost

Smakrik och friskt syrlig med lätt sälta. Konsistensen är lite smulig, perfekt att finfördela.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 150 g fetaost
  • 4-5 Zeta Soltorkade tomater Classico
  • 70 g Zeta Kalamataoliver urkärnade
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Dela laxen i 4 portionsbitar, skär ett djupt snitt i varje.
  3. Smula fetaosten i en skål.
  4. Hacka tomater och oliver, blanda med fetan.
  5. Salta och peppra laxen, fördela fetablandningen i snitten.
  6. Lägg i en form och ringla olivolja över, sätt in i ugnen 18-20 minuter.
  7. Klipp lite färsk timjan över och servera med en gryn- eller bönsallad.
TIPS!
Tips från Zeta!
Spaghetti Carbonara med halloumi

Tips från Zeta!

Testa fler härliga recept från Zeta

Läs mer