Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Zeta Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Foto: Zeta

Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

14 ingredienser

30 min

Vegetarisk och lättlagad rätt som sköter sig självt i ugnen! Toppa med smulad fetaost och soltorkade tomater, en perfekt vardagmiddag.

läs mer
Zeta fetaost ekologisk

Zeta Fetaost

Zeta Feta Ekologisk är gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik och friskt syrlig med lätt sälta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g delikatesspotatis
  • 1 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 rödlök
  • 3 paprikor (gärna gul, röd och orange)
  • 1 zucchini
  • 1 burk Zeta Soltorkade tomater Classico
  • 1 burk Zeta Halkidikioliver urkärnade (ekologiska)
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 förp Zeta Fetaost (ekologisk)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 60 g rucolasallad

Till servering

  • levainbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera delikatesspotatisen om de är stora och lägg på plåt, ringla över olivolja, salta och peppra. Ugnsrosta ca 10 minuter.
  3. Under tiden potatisen är i ugnen, skala och skär rödlök i tunna klyftor. Skölj, ta bort kärnhus ur paprikorna och skär i grova bitar. Skölj och skär zucchini i grova bitar.
  4. Lägg allt på plåten och blanda runt tillsammans med potatisen. Tillsätt oliver samt soltorkade tomater med oljan de ligger i. Repa över rikligt med rosmarin och baka alla grönsaker i ugnen ca 10 minuter tills de börjar bli mjuka.
  5. Lägg på fetaost, strössla över chiliflakes och ännu lite mer rosmarin. Ringla över olivolja och ugnsbaka ca 5 minuter tills osten är varm och fått färg. Strössla över rucolasallad precis innan servering. Servera med ett gott ljust levainbröd
TIPS!
läs mer
Zeta Pastasallad med vispad fetaostdipp

Mer från Zeta

Fler tips och goda recept från Zeta.

Läs mer