Stekt svamp med vitt vin och pecorino

Zeta Stekt svamp med vitt vin och pecorino
Foto: zeta

Stekt svamp med vitt vin och pecorino

8 ingredienser

15 min

Höstens godaste svampar stekta med vitt vin och vitlök, toppad med riven pecorino. Passar som egen rätt tillsammans med bröd eller som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

Zeta Pecorino Romano 6 mån
Zeta Pecorino Romano 6 mån

Zeta Pecorino Romano 6 mån

Italiensk fårost lagrad i 6 månader. Osten har en fin sälta med mjuk, nötig och fyllig smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g blandad svamp (skogschampinjoner, ostronskivling, Karl-Johan, kantareller)
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 4 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • 1,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller torrt vitt vin)
  • 1 dl Zeta Pecorino Romano 6 mån, riven
  • 0,5 msk färsk oregano, hackad
  • extra pecorino till servering

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i bitar.
  2. Stek ordentligt i olivolja tillsammans med vitlöken, salta och peppra.
  3. Tillsätt vinet och låt koka in något, blanda i pecorinon.
  4. Lägg upp på ett fat, toppa med lite riven pecorino och några oreganoblad.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Piadina med fetaost, oliver och pesto

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta.

Läs mer