Tryffelpinsa med champinjoner

Zeta Tryffelpinsa med champinjoner
Foto: Zeta

Tryffelpinsa med champinjoner

9 ingredienser

15 min

Pinsa med insa med tryffelkräm och champinjoner - lyxigt och enkelt drinktilltugg, förrätt eller som tillbehör till en svampsoppa. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia och är en riktig favorit just nu!

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Pinsa
  • 3 msk Zeta mascarpone
  • 3 msk Zeta Crème av svamp med tryffel
  • 3 skogschampinjoner
  • 1 kruka färsk salvia
  • 1 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader (230 grader för tillagning i tråg). Lyft pinsan ur papperstråget och lägg på plåt. Har du en pizzasten, värm ugnen till 275-300 grader.
  2. Blanda mascarpone och tryffelkräm och bred över pinsan, lämna gärna en kant runt om.
  3. Skiva svamp och lägg den tillsammans med salvia över pinsan.
  4. Ringla över olivolja och grädda i cirka 5-7 minuter tills pinsan fått färg.
  5. Bryt över mozzarella, salt och peppar och servera.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Matmuffins med cannellinibönor

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer