Ljummen sallad på primörer och burrata

Ljummen sallad på primörer och burrata
Foto: Zeta

Ljummen sallad på primörer och burrata

15 ingredienser

20 m

En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

Zeta Burrata
Zeta burrata

Zeta Burrata

Mozzarella med krämig, gräddig fyllning. Perfekt som antipasti men passar också till lyxiga sallader.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Citrontimjanolja

  • 2 dl matolja
  • 1 msk citrontimjan
  • 1 dl persilja, plockad
  • 1 dl bladspenat, ansad

Ljummen sallad

  • 8 gröna sparrisar
  • 300 g spritärtor
  • 5 kvistar citrontimjan
  • 2 knipplökar, skivade
  • 10 blad mynta
  • 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 burrata
  • ärtskott
  • 1 dl citrontimjanolja (se recept ovan)
  • salt
  • peppar
  • ev ärtblommor, till garnering

Gör så här

Citrontimjanolja

  1. Börja med citrontimjanoljan. Värm oljan till 80 grader.
  2. Lägg örterna i en blender. Mixa i 3–5 minuter eller tills oljan blir mörkgrön. Sila och kyl.

Ljummen sallad

  1. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen och skär i slantar.
  2. Sprita ärtorna.
  3. Plocka citrontimjanbladen från kvisten, skär ned salladslöken och myntabladen.
  4. Fräs sparrisen och ärtor med salladslök i olivoljan tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd kvar, salta och peppra.
  5. Lägg burratan i önskad skål och klipp ett kryss i den och öppna upp lite.
  6. Vänd i citrontimjanbladen i ärtblandningen och slå över burratan.
  7. Avsluta med att ringla i citrontimjanolja och toppa med mynta, ärtskott och ärtblommor.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer