Ljummen sallad på primörer och burrata

Foto: Zeta
Ljummen sallad på primörer och burrata
15 ingredienser
20 m
En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.
Ingredienser
Citrontimjanolja
- 2 dl matolja
- 1 msk citrontimjan
- 1 dl persilja, plockad
- 1 dl bladspenat, ansad
Ljummen sallad
- 8 gröna sparrisar
- 300 g spritärtor
- 5 kvistar citrontimjan
- 2 knipplökar, skivade
- 10 blad mynta
- 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
- 2 burrata
- ärtskott
- 1 dl citrontimjanolja (se recept ovan)
- salt
- peppar
- ev ärtblommor, till garnering
Gör så här
Citrontimjanolja
- Börja med citrontimjanoljan. Värm oljan till 80 grader.
- Lägg örterna i en blender. Mixa i 3–5 minuter eller tills oljan blir mörkgrön. Sila och kyl.
Ljummen sallad
- Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen och skär i slantar.
- Sprita ärtorna.
- Plocka citrontimjanbladen från kvisten, skär ned salladslöken och myntabladen.
- Fräs sparrisen och ärtor med salladslök i olivoljan tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd kvar, salta och peppra.
- Lägg burratan i önskad skål och klipp ett kryss i den och öppna upp lite.
- Vänd i citrontimjanbladen i ärtblandningen och slå över burratan.
- Avsluta med att ringla i citrontimjanolja och toppa med mynta, ärtskott och ärtblommor.
TIPS!