Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Tomatcarpaccio med burrata och hallon
Foto: Zeta

Tomatcarpaccio med burrata och hallon

8 ingredienser

10 min

Krämig burrata toppar tomatcarpaccio med hallon. Perfekt förrätt på sommaren eller som en del av buffén.

Tips! Blanda gärna tomater med olika storlek och färg i salladen.

Zeta burrata
Zeta burrata

Zeta burrata

Zeta Burrata är en mozzarella med krämig, gräddig fyllning. Delikatess från Apulien i södra Italien.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 35 g salladsmix
  • 5 tomater
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
  • 1 Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 125 g färska hallon
  • 1 msk Zeta Balsamico Mango

Gör så här

  1. Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat. Krydda med flingsalt, peppar och olivolja.
  2. Riv isär hallonen i mindre bitar och blanda försiktigt med hallonbalsamico, låt dra några minuter.
  3. Toppa tomaterna med riven burrata, ringla över hallon och hallonvinäger och strö över basilika före servering.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Balsamicomarinerade jordgubbar zeta NY

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer