I samarbete med Zeta

Tomatcarpaccio med burrata och hallon

8 röster
10 m
4
Tomatcarpaccio med burrata och hallon
Foto: Zeta

Krämig burrata toppar tomatcarpaccio med hallon.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!


Tips! Blanda gärna tomater med olika storlek och färg i salladen.

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 35 g blandade späda gröna blad
  • 5 tomater
  • 3 msk Zeta Olivolja Sicilia Val Di Mazara D.O.P. Extra Vergine
  • 1 Zeta Burrata alt. Zeta Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 125 g färska hallon
  • 1 msk Zeta Balsamico Hallon

Gör så här

  1. Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat. Krydda med flingsalt, peppar och olivolja.
  2. Riv isär hallonen i mindre bitar och blanda försiktigt med hallonbalsamico, låt dra några minuter.
  3. Toppa tomaterna med riven burrata, ringla över hallon och hallonvinäger och strö över basilika före servering.
15 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept