Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Foto: Zeta
Tomatcarpaccio med burrata och hallon
8 ingredienser
10 min
Krämig burrata toppar tomatcarpaccio med hallon. Perfekt förrätt på sommaren eller som en del av buffén.
Tips! Blanda gärna tomater med olika storlek och färg i salladen.
Ingredienser
- 35 g salladsmix
- 5 tomater
- 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Garda
- 1 Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.)
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 125 g färska hallon
- 1 msk Zeta Balsamico Hallon
Gör så här
- Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat. Krydda med flingsalt, peppar och olivolja.
- Riv isär hallonen i mindre bitar och blanda försiktigt med hallonbalsamico, låt dra några minuter.
- Toppa tomaterna med riven burrata, ringla över hallon och hallonvinäger och strö över basilika före servering.
TIPS!