Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Tomatcarpaccio med burrata och hallon
Foto: Zeta

Tomatcarpaccio med burrata och hallon

8 ingredienser

10 min

Krämig burrata toppar tomatcarpaccio med hallon. Perfekt förrätt på sommaren eller som en del av buffén.

Tips! Blanda gärna tomater med olika storlek och färg i salladen.

Ingredienser

portioner
  • 35 g salladsmix
  • 5 tomater
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Garda
  • 1 Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 125 g färska hallon
  • 1 msk Zeta Balsamico Hallon

Gör så här

  1. Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat. Krydda med flingsalt, peppar och olivolja.
  2. Riv isär hallonen i mindre bitar och blanda försiktigt med hallonbalsamico, låt dra några minuter.
  3. Toppa tomaterna med riven burrata, ringla över hallon och hallonvinäger och strö över basilika före servering.
TIPS!