• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tomatcarpaccio med burrata och hallon

Tomatcarpaccio med burrata och hallon
Foto: Zeta
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Tomatcarpaccio med burrata och hallon

3 steg att laga

8 ingredienser

10 m

Krämig burrata toppar tomatcarpaccio med hallon. Perfekt förrätt på sommaren eller som en del av buffén.

Tips! Blanda gärna tomater med olika storlek och färg i salladen.

Zeta burrata

Zeta Burrata är en mozzarella med krämig, gräddig fyllning. Delikatess från Apulien i södra Italien.

Ingredienser

4 portioner
  • 35 g salladsmix
  • 5 tomater
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Garda
  • 1 Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 125 g färska hallon
  • 1 msk Zeta Balsamico Hallon

Gör så här

  1. Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat. Krydda med flingsalt, peppar och olivolja.
  2. Riv isär hallonen i mindre bitar och blanda försiktigt med hallonbalsamico, låt dra några minuter.
  3. Toppa tomaterna med riven burrata, ringla över hallon och hallonvinäger och strö över basilika före servering.