Tomatcarpaccio med burrata och hallon

13 röster
10 m
4
Tomatcarpaccio med burrata och hallon
Foto: Zeta

Zeta Burrata är en mozzarella med krämig, gräddig fyllning. Delikatess från Apulien i södra Italien.

Zeta burrata
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 35 g salladsmix
  • 5 tomater
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Garda
  • 1 Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 125 g färska hallon
  • 1 msk Zeta Balsamico Hallon

Gör så här

  1. Skiva tomaterna tunt med vass kniv och lägg ovanpå en tunn bädd av gröna blad på ett stort fat. Krydda med flingsalt, peppar och olivolja.
  2. Riv isär hallonen i mindre bitar och blanda försiktigt med hallonbalsamico, låt dra några minuter.
  3. Toppa tomaterna med riven burrata, ringla över hallon och hallonvinäger och strö över basilika före servering.
15 december 2016