Spaghetti alla puttanescazeta_logo_svg

4 himmelska pastarätter

Lady och Lufsens kärlekssaga över spaghettin var ingen slump. För visst blir man lite lyckligare av en perfekt tillagad italiensk pastarätt med fin jungruolivolja ringlad över?

4 himmelska pastarätter

Linguine med kapris och tomat
Pasta med räkor, citron och tomat

Aktuellt

Italienska snittar till sommarfesten
Sponsrat
Zeta Friterade kronärtskockor med citronaioli

Italienska snittar till sommarfesten

Vankas det fest eller sommarmingel?

Allt om vinäger – och så ska du använda den!
Sponsrat
Zeta artikel vinäger header

Allt om vinäger – och så ska du använda den!

Känner du att det är något som saknas? Smaken sitter inte riktigt? Då är det ofta lite syra som behövs! Vinäger är en av de äldsta och mest mångsidiga ingredienserna i matlagningens historia. Den har använts i tusentals år för att tillföra syra, framhäva smaker och bevara mat. Här får du veta allt om vinäger och hur du ska använda den!

Pinsa - 11 enkla och goda recept
Sponsrat
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - 11 enkla och goda recept

Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 11 enkla och goda recept på pinsa!

Olivolja - därför är det bästa valet
Sponsrat
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Mättat fett, omättat fett och kolesterol är begrepp vi ofta får höra. Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut? Här reder vi ut begreppen och förklarar var du hittar de goda fetterna - i dubbel bemärkelse!