I samarbete med Zeta

Linguine med kapris och tomat

20 m
4
Linguine med kapris och tomat
Foto: Zeta
20 m
4

Du behöver

  • 0,5 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 2 tsk Zeta sardellcrème
  • 1 burk Zeta finkrossade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 100 g Zeta kapris, avrunna
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 400 g Zeta Linguine Casa Di Luca
  • Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån eller Zeta Grana Padano 16 mån

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs dem i rikligt i olivolja utan att de tar färg i 2-3 minuter.
  2. Fräs med sardellcremen sista minuten.
  3. Tillsätt tomater, vatten och kapris, låt såsen koka ihop under ca 10 minuter, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Koka under tiden pastan al dente, låt den rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
  5. Blanda pastan med såsen, servera med extra Zeta Olivolja och nyriven Parmigiano Reggiano eller Grana Padano.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta