Linguine med kapris och tomat

8 röster
20 m
4
Linguine med kapris och tomat
Foto: Zeta

Casa Di Luca Linguine är tillverkad av 100% italienskt durumvete, Kronos, enligt gammal tradition.

Zeta Linguine NY
20 m
4

Du behöver

  • 0,5 gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 tsk Zeta Sardellcrème
  • 1 förp Zeta Finkrossade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 100 g Zeta kapris medelstora, avrunna
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 400 g Zeta Linguine Casa Di Luca
  • Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån (Zeta Grana Padano 16 mån)

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs dem i rikligt i olivolja utan att de tar färg i 2-3 minuter.
  2. Fräs med sardellcremen sista minuten.
  3. Tillsätt tomater, vatten och kapris, låt såsen koka ihop under ca 10 minuter, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Koka under tiden pastan al dente, låt den rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
  5. Blanda pastan med såsen, servera med extra Zeta Olivolja och nyriven Parmigiano Reggiano eller Grana Padano.
8 mars 2017