I samarbete med Zeta

Pasta med räkor, citron och tomat

30 m
4
Pasta med räkor, citron och tomat
Foto: Zeta
30 m
4

Du behöver

  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 2 tsk Zeta Sardellcrème (eller 3 finhackade sardellfiléer)
  • 1 förp Zeta Körsbärstomater
  • 0,5 dl vatten
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1 msk Zeta Mascarpone
  • 0,5 kruka basilika, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • 250 g Zeta Tagliatelle Mezzanelle
  • 200 g räkor, skalade

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i olivoljan i 4-5 minuter utan att den får färg.
  2. Rör i sardellcrèmen och tillsätt tomaterna och vatten.
  3. Koka såsen sakta i 10-12 minuter, rör i citronskal, citronsaft och mascarponen.
  4. Tillsätt basilika, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av genom ett durkslag.
  6. Vänd ihop pastan med såsen och räkorna.
  7. Servera med lite extra Zeta Olivolja att ringla över.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta