I samarbete med Zeta

Pasta med räkor, citron och tomat

19 röster
30 m
4
Pasta med räkor, citron och tomat
Foto: Zeta

En snabblagad pasta med Tagliatelle Mezzanelle och smaker från det genuina, italienska köket.

Vill du ha fler goda recept från Zetas italienska kök? Klicka här!


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 msk Zeta extra jungfruolivolja Classico
  • 2 tsk Zeta Sardellcrème (eller 3 finhackade sardellfiléer)
  • 1 förp Zeta Körsbärstomater
  • 0,5 dl vatten
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1-2 msk citron, saft
  • 1 msk Zeta Mascarpone
  • 0,5 kruka basilika, strimlad
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g Zeta Tagliatelle Mezzanelle
  • 200 g räkor skalade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i olivoljan i 4-5 minuter utan att den får färg.
  2. Rör i sardellcrèmen och tillsätt tomaterna och vatten.
  3. Koka såsen sakta i 10-12 minuter, rör i citronskal, citronsaft och mascarponen.
  4. Tillsätt basilika, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av genom ett durkslag.
  6. Vänd ihop pastan med såsen och räkorna.
  7. Servera med lite extra Zeta Olivolja att ringla över.
8 mars 2017

Laddar fler recept...