Pasta med räkor, citron och tomat

25 röster
30 m
4
Pasta med räkor, citron och tomat
Foto: Zeta

Zeta Körsbärstomater med mild sötma och rik karaktär - perfekt i grytor och såser!

Zeta körsbärstomater
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 tsk Zeta Sardellcrème (eller 3 finhackade sardellfiléer)
  • 1 förp Zeta Körsbärstomater
  • 0,5 dl vatten
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1-2 msk citron, saft
  • 1 msk Zeta mascarpone
  • 0,5 kruka basilika, strimlad
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g Zeta Tagliatelle Mezzanelle Casa Di Luca
  • 200 g skalade räkor

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i olivoljan i 4-5 minuter utan att den får färg.
  2. Rör i sardellcrèmen och tillsätt tomaterna och vatten.
  3. Koka såsen sakta i 10-12 minuter, rör i citronskal, citronsaft och mascarponen.
  4. Tillsätt basilika, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av genom ett durkslag.
  6. Vänd ihop pastan med såsen och räkorna.
  7. Servera med lite extra Zeta Olivolja att ringla över.
8 mars 2017