Citronpasta med scamorza, chili och persilja

Zeta Citronpasta med scamorza, chili och persilja
Foto: Zeta

Citronpasta med scamorza, chili och persilja

11 ingredienser

25 min

Fräsch och smakrik pasta med citron, persilja, chili och scamorza - rökt mozarella.

Zeta Scamorza Rökt
Zeta Scamorza Rökt

Zeta Scamorza Rökt

Rökt mozzarella från södra Italien. Perfekt att riva över pastarätter eller på pizzan.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 förp Zeta Mezze Maniche Casa Di Luca
  • 1 Zeta Scamorza Rökt
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 msk citron, saften
  • citronskal
  • 1 dl pastavatten
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och lök. Fräs i en stor panna tillsammans med olivolja. Tillsätt chiliflakes och stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull, tillsätt rikligt med salt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär Scamorza i mindre tärningar och finstrimla persilja.
  4. Häll av pastavattnet, spara ca 1 dl.
  5. Tillsätt Scamorza till den stekta löken, vänd runt tills den precis börjar smälta.
  6. Tillsätt den nykokta pastan och blanda allt tillsammans med pastavatten till en krämig och trådig pasta, börja med ½ dl vatten och addera mer om det behövs. Tillsätt citronjuice, citronzest och persilja.
  7. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar. Ringla över lite extra olivolja och servera direkt.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Risotto med fyra ostar, räkor och gurka

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta

Läs mer