Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

32 röster
20 m
6 bufféportioner
Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin
Foto: Zeta

Zeta Balsamvinäger Sigillo rosso - mångsidig balsamvinäger med en söt, nästan karamelliserad smak och mild syra.

Zeta balsamico rosso
20 m
6 bufféportioner
6 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 500 g rödkål
  • 1-2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo rosso
  • 1 apelsin, saft och skal
  • salt

Gör så här

  1. Hacka löken och strimla rödkålen tunt.
  2. Mjukfräs löken i olivolja i 2 minuter.
  3. Lägg i den strimlade rödkålen och resten av oljan, fräs i ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt balsamvinäger och riv apelsinskalet, varav hälften strös över rödkålen (resten sparas till servering).
  5. Pressa i saften från hela apelsinen.
  6. Låt alltsammans puttra i några minuter tills kålen är mjuk men fortfarande har spänst och apelsinsaften nästan helt kokat in.
  7. Smaka av med salt.
  8. Strö över resten av det rivna apelsinskalet vid servering.
  9. Gott som tillbehör till kött, kyckling eller på en buffé.
13 december 2016