I samarbete med Zeta

Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

20 m
6 bufféportioner
Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin
Foto: Zeta

En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!

Tips! Du kan även smaksätta din frästa rödkål med några nejlikor eller kardemumma.

13 december 2016
20 m
6 bufféportioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 500 g rödkål
  • 1-2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 2 msk Zeta Balsamico Sigillo Rosso
  • 1 apelsin, saft och skal
  • salt

Gör så här

  1. Hacka löken och strimla rödkålen tunt.
  2. Mjukfräs löken i olivolja i 2 minuter.
  3. Lägg i den strimlade rödkålen och resten av oljan, fräs i ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt balsamvinäger och riv apelsinskalet, varav hälften strös över rödkålen (resten sparas till servering).
  5. Pressa i saften från hela apelsinen.
  6. Låt alltsammans puttra i några minuter tills kålen är mjuk men fortfarande har spänst och apelsinsaften nästan helt kokat in.
  7. Smaka av med salt.
  8. Strö över resten av det rivna apelsinskalet vid servering.
  9. Gott som tillbehör till kött, kyckling eller på en buffé.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta