Fetaost- och melonspettzeta_logo_svg

Det är skillnad på fetaost och fetaost

Fetaosten är Greklands stolthet! Smaken framkallar minnen av semester och härliga sommarkänslor (till och med mitt i vintern!). I en klassisk grekisk sallad, som ugnsbakad eller i en krämig sås till sommarens grillkvällar - ja, det är inte konstigt att den salta goda osten är så älskad även här i Sverige!

Fetaost har en skyddad ursprungsbeteckning, vilket betyder att den måste tillverkas i Grekland av grekisk get- och fårmjölk. Men alla smakar ändå olika! Några är mjukt milda, andra med mer sälta och en tydligare smakprofil. Det finns helt enkelt en fetaost för alla! Här beskriver vi några utvalda ostar, så att det blir lättare att hitta din favorit.

Zeta Fetaost med traditionell smak

Zeta Fetaost Traditionell smak

Fyllig, klassisk fetaostsmak med frisk syrlighet och fin sälta - en smak som många älskar. Den passar perfekt till grekisk sallad, söta melonskivor eller strösslad över en nylagad tomatsås.

Tips! Zetas Fetaost finns även i 2-pack med två mindre ostar där var och en är en lämplig portionsbit. Perfekt för det lilla hushållet eller ett enkelt sätt att vara ekonomisk och minska matsvinn.

Zeta Fetaost från ön Lesvos

Fetaosten för finsmakaren som letar efter det lilla extra. Mjölken kommer från den grekiska ön Lesvos där fåren och getterna strövar fritt på örtersrika betesmarker. Det ger osten en mjuk och fin karaktär med balanserad sälta och blommig smak av örter. Ät precis som den är med solmogna tomater och lite olivolja, eller i bitar över ugnsrostade rotfrukter.

Zetas produkter

Zeta Fetaost med havssalt

Den traditionellt fylliga och lätt syrliga smaken lyfts här av en tydlig och balanserad sälta. En feta som smakar himmelskt gott ugnsbakad med söta körsbärstomater och oregano. Smula osten i naturell yoghurt med hackade färska örter så har du den godaste och enklaste såsen till ugnsstekt kyckling, grönsaker eller fisk.

Zeta Grekisk salladsost

En grekisk ost gjord på komjölk med fetaostkaraktär. Mild och rund i smaken med liten syrlighet och fin sälta. En familjevänlig och mycket användbar ost som passar de flesta! Ge vardagssalladen det lilla extra eller bryt över en rykande varm köttfärssås.

Fler Matlagningstips!

Använd fetaost i varm matlagning! Bryts den över en het gryta eller nygrillade grönsaker så får den en härligt krämig konsistens och helt oemotståndligt mustig smak. Fetaost går också utmärkt att frysa, perfekt för längre hållbarhet. Att riva den fryst över en tomatsås eller en kycklinggryta är också fantastiskt gott! Här nedan hittar du fler goda recept med fetaost

Härliga recept med fetaost

ENKELT
Zeta Piadina med fetaost, oliver och pesto
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Piadina med fetaost, oliver och pesto

15 min
Bakad fetaost med citron och timjan
Betyg: 3.6 av 5 (30 röster)

Bakad fetaost med citron och timjan

30 min
POPULÄRT
Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
Betyg: 4.2 av 5 (39 röster)

Linsgryta med tomat och fetaost

15 min
Zeta Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer
Betyg: 3.83 av 5 (6 röster)

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

30 min
POPULÄRT
Zeta Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Zeta Grillad aubergine med fetaostsalsa
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Grillad aubergine med fetaostsalsa

1 h 10 min
Zeta Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost
Betyg: 5 av 5 (6 röster)

Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost

50 min
ENKELT
Vattenmelonsallad med fetaost
Betyg: 4 av 5 (1 röster)

Vattenmelonsallad med fetaost

15 min
Kikärt- och fetaostbiffar med rödkålssallad och myntatzatziki
Fetaost- och melonspett
Betyg: 3.81 av 5 (26 röster)

Fetaost- och melonspett

10 m
ENKELT
Lax i ugn med feta och oliver
Betyg: 4 av 5 (4 röster)

Lax i ugn med feta och oliver

30 min
Hummus med fetaost och oliver RÄTT BILD
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Hummus med fetaost och oliver

15 m

Aktuellt

Sätt italiensk smak på julbordet
Sponsrat
Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

Sätt italiensk smak på julbordet

Piffa upp julmaten med smaker från medelhavsköket! Duka fram en lyxig laxcarpaccio, vackraste örtbrödet, vegetarisk Janssons frestelse och vitlöksfräst grönkål - här har vi samlat 16 goda italienska bufférätter som passar utmärkt på julbordet.

Krämiga recept med ricotta och mascarpone
Zeta Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök

Krämiga recept med ricotta och mascarpone

Få rätter låter så inbjudande som de med "krämigt" och "italienskt" i receptnamnet. Ricotta och Mascarpone är två älskade ingredienser som lyfter allt från pastarätter till desserter med sin krämighet. Så vad är skillnaden på ricotta och mascarpone och hur kan du använda dem?

12 snittar och italienskt småplock
Sponsrat
Zeta Fyra festliga snittar

12 snittar och italienskt småplock

Få saker slår ett fint uppdukat bord med aperitivo! Här är 12 klockrena tips på italiensk plockmat som funkar lika bra som fredagsmys framför TVn som till festen och buffébordet! Med Zetas stora utbud av antipasti går det snabbt och enkelt att duka upp en lyxigt bord med italiensk plockmat!

3 tips på lyxiga nyårsmenyer
Sponsrat
Zeta Saffransrisotto med hummer och prosecco

3 tips på lyxiga nyårsmenyer

Vankas det fest eller sommarmingel?