Fetaost- och melonspettzeta_logo_svg

Det är skillnad på fetaost och fetaost

Fetaosten är Greklands stolthet! Smaken framkallar minnen av semester och härliga sommarkänslor (till och med mitt i vintern!). I en klassisk grekisk sallad, som ugnsbakad eller i en krämig sås till sommarens grillkvällar - ja, det är inte konstigt att den salta goda osten är så älskad även här i Sverige!

Fetaost har en skyddad ursprungsbeteckning, vilket betyder att den måste tillverkas i Grekland av grekisk get- och fårmjölk. Men alla smakar ändå olika! Några är mjukt milda, andra med mer sälta och en tydligare smakprofil. Det finns helt enkelt en fetaost för alla! Här beskriver vi några utvalda ostar, så att det blir lättare att hitta din favorit.

Zeta Fetaost med traditionell smak

Zeta Fetaost Traditionell smak

Fyllig, klassisk fetaostsmak med frisk syrlighet och fin sälta - en smak som många älskar. Den passar perfekt till grekisk sallad, söta melonskivor eller strösslad över en nylagad tomatsås.

Tips! Zetas Fetaost finns även i 2-pack med två mindre ostar där var och en är en lämplig portionsbit. Perfekt för det lilla hushållet eller ett enkelt sätt att vara ekonomisk och minska matsvinn.

Zeta Fetaost från ön Lesvos

Fetaosten för finsmakaren som letar efter det lilla extra. Mjölken kommer från den grekiska ön Lesvos där fåren och getterna strövar fritt på örtersrika betesmarker. Det ger osten en mjuk och fin karaktär med balanserad sälta och blommig smak av örter. Ät precis som den är med solmogna tomater och lite olivolja, eller i bitar över ugnsrostade rotfrukter.

Zetas produkter

Zeta Fetaost med havssalt

Den traditionellt fylliga och lätt syrliga smaken lyfts här av en tydlig och balanserad sälta. En feta som smakar himmelskt gott ugnsbakad med söta körsbärstomater och oregano. Smula osten i naturell yoghurt med hackade färska örter så har du den godaste och enklaste såsen till ugnsstekt kyckling, grönsaker eller fisk.

Zeta Grekisk salladsost

En grekisk ost gjord på komjölk med fetaostkaraktär. Mild och rund i smaken med liten syrlighet och fin sälta. En familjevänlig och mycket användbar ost som passar de flesta! Ge vardagssalladen det lilla extra eller bryt över en rykande varm köttfärssås.

Fler Matlagningstips!

Använd fetaost i varm matlagning! Bryts den över en het gryta eller nygrillade grönsaker så får den en härligt krämig konsistens och helt oemotståndligt mustig smak. Fetaost går också utmärkt att frysa, perfekt för längre hållbarhet. Att riva den fryst över en tomatsås eller en kycklinggryta är också fantastiskt gott! Här nedan hittar du fler goda recept med fetaost

Härliga recept med fetaost

ENKELT
Zeta Piadina med fetaost, oliver och pesto
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Piadina med fetaost, oliver och pesto

15 min
Bakad fetaost med citron och timjan
Betyg: 3.6 av 5 (30 röster)

Bakad fetaost med citron och timjan

30 min
POPULÄRT
Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
Betyg: 4.2 av 5 (38 röster)

Linsgryta med tomat och fetaost

15 min
Zeta Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer
Betyg: 3.83 av 5 (6 röster)

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

30 min
POPULÄRT
Zeta Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Zeta Grillad aubergine med fetaostsalsa
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Grillad aubergine med fetaostsalsa

1 h 10 min
Zeta Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost
Betyg: 5 av 5 (5 röster)

Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost

50 min
ENKELT
Vattenmelonsallad med fetaost
Betyg: 4 av 5 (1 röster)

Vattenmelonsallad med fetaost

15 min
Kikärt- och fetaostbiffar med rödkålssallad och myntatzatziki
Fetaost- och melonspett
Betyg: 3.81 av 5 (26 röster)

Fetaost- och melonspett

10 m
ENKELT
Lax i ugn med feta och oliver
Betyg: 3.7 av 5 (3 röster)

Lax i ugn med feta och oliver

30 min
Hummus med fetaost och oliver RÄTT BILD
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Hummus med fetaost och oliver

15 m

Aktuellt

12 magiska recept med burrata och mozzarella
Sponsrat
Zeta Burrata med pesto, tomat och kronärtskocka

12 magiska recept med burrata och mozzarella

Smältande mozzarella på pizza, lyxig buffelmozzarella till förrätt eller krämig burrata på pastan - går det ens att tacka nej till? Här beskriver vi skillnaden på mozzarella, burrata och scamorza samt tipsar om 12 magiskt goda rätter.

Matiga sallader - 8 goda recept
Sponsrat
Zeta Pastasallad med vispad fetaostdipp

Matiga sallader - 8 goda recept

Fräscht, enkelt att göra, magiskt gott och är oftast snällt mot plånboken - medelhavsmat när det är som bäst! En matig sallad är dessutom perfekt när du väntar många gäster, ska bjuda på midsommarlunch, studentfest eller sommarbuffé. Här tipsar vi om 8 riktigt goda och matiga sallader-

Italienska snittar till sommarfesten
Sponsrat
Zeta Friterade kronärtskockor med citronaioli

Italienska snittar till sommarfesten

Vankas det fest eller sommarmingel?

Pinsa - 11 enkla och goda recept
Sponsrat
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - 11 enkla och goda recept

Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 11 enkla och goda recept på pinsa!