Hummus med fantastiska smaker från medelhavsköket tar den här kikärtsklassikern till andra dimensioner. Samla ett gäng vänner, köp ett surdegsbröd och dela på det här vackra fatet med hummus. Ett enkelt och gott sätt att umgås - det behöver inte vara mer komplicerat än så!
Kikärtornas fasta konsistens och nötiga ton gör dem utmärkta i soppor, grytor eller, förstås, mixade i en hummus.
Läs mer
Ingredienser
Hummus
1 burk Zeta Kikärtor
0,5-1 msk Zeta Rödvinsvinäger
4-5 msk Zeta olivolja
1 klyfta vitlök, pressad
paprikapulver
Smaksättning
3 msk tahinipasta
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 förp Zeta Fetaost
1 förp Zeta Castelvetrano-oliver med kärnor
1 förp Zeta Kalamataoliver urkärnade
grönkål, i bitar
10 körsbärstomater
Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
Servering
surdegsbröd
Gör så här
Börja med att göra hummus. Kör kikärterna med vinäger och olja i en matberedare eller med en handmixer.
Blanda röran med den pressade vitlöksklyftan. Om du önskar en lösare konsistens, tillsätt vatten och mixa till önskad krämighet. Smaka av med salt och peppar.
Pudra över lite paprikapulver.
Lägg upp på ett serveringsfat. Dekorera med smulad fetaost, oliver, bitar av grönkål och tomater.
Avsluta med att ringla en smakrik olivolja över fatet med hummus.