Vattenmelonsallad med fetaost

0 röster
15 min
4
Vattenmelonsallad med fetaost

Tärnad grekisk fetaost med havssalt gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik och friskt syrlig med lätt sälta.

Zeta feta med havssalt produktbild
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp Zeta tärnad Fetaost
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök (liten)
  • 10 körsbärstomater, delade
  • 2 dl vattenmelon, tärnad
  • 1 dl galiamelon, tärnad (eller annan melon du gillar)
  • 1 salladsmix (150g)
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico (för smaksättning)
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger rosé
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll bort lagen som fetaosten ligger i.
  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 2-3 minuter, spola kallt.
  3. Vänd försiktigt ihop alla grönsaker, tärnad melon och fetaost med olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
  4. Servera som egen rätt eller som tillbehör till grillat.
9 juni 2020