• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vattenmelonsallad med fetaost

Vattenmelonsallad med fetaost

4 steg att laga

12 ingredienser

15 min

Fräsch och somrig vattenmelonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

Zeta feta med havssalt produktbild

Tärnad grekisk fetaost med havssalt

Gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik och friskt syrlig med lätt sälta.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp Zeta tärnad Fetaost
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök (liten)
  • 10 körsbärstomater, delade
  • 2 dl vattenmelon, tärnad
  • 1 dl galiamelon, tärnad (eller annan melon du gillar)
  • 1 salladsmix (150g)
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico (för smaksättning)
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger rosé
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll bort lagen som fetaosten ligger i.
  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 2-3 minuter, spola kallt.
  3. Vänd försiktigt ihop alla grönsaker, tärnad melon och fetaost med olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
  4. Servera som egen rätt eller som tillbehör till grillat.