Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

5 röster
30 min
4
Zeta Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer
Foto: Zeta

Zeta grekisk fetaost är gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik, friskt syrlig med lätt sälta.

Zeta fetaost
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp Zeta Penne Rigate Casa Di Luca
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • 0,5 burk Zeta Pesto alla Genovese
  • 1 burk Zeta Kalamataoliver med kärnor
  • 1 burk Zeta Soltorkade tomater Classico
  • 0,5 citron
  • 100 g svartkål
  • primörer efter säsong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smula fetaosten i en ugnsfast form. Rosta fetaosten i ca 17 minuter eller tills den har fått en gyllenbrun färg. Rör gärna runt i osten några gånger. Tänk på att det går fortare med varmluft. Låt svalna.
  3. Koka pastan enligt paketets instruktioner, häll av och låt svalna en aning.
  4. Ansa och skölj svartkålen, skär den i mindre bitar och massera in peston i svartkålen.
  5. Välj ut primörer utifrån årstid, skölj och ansa dem och tillaga enligt tycke och smak. Förslagsvis grilla, förväll eller servera dem som de är.
  6. Blanda svartkålen som är smaksatt med peston med pastan, oliverna, soltorkade tomater och den rostade fetaosten.
  7. Lägg upp pastasalladen på ett fat och garnera med dina primörer och citron.
9 januari 2020