Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer
7 ingredienser
30 min
Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och rostad fetaost. En riktigt god sallad att äta som egenrätt, till picknick, grillat eller till vårbuffé.
Smula fetaosten i en ugnsfast form. Rosta fetaosten i ca 17 minuter eller tills den har fått en gyllenbrun färg. Rör gärna runt i osten några gånger. Tänk på att det går fortare med varmluft. Låt svalna.
Koka pastan enligt paketets instruktioner, häll av och låt svalna en aning.
Ansa och skölj svartkålen, skär den i mindre bitar och massera in peston i svartkålen.
Välj ut primörer utifrån årstid, skölj och ansa dem och tillaga enligt tycke och smak. Förslagsvis grilla, förväll eller servera dem som de är.
Blanda svartkålen som är smaksatt med peston med pastan, oliverna, soltorkade tomater och den rostade fetaosten.
Lägg upp pastasalladen på ett fat och garnera med dina primörer och citron.