• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Zeta Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer
Foto: Zeta

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

6

7 steg att laga

7 ingredienser

30 min

Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och rostad fetaost. En riktigt god sallad att äta som egenrätt, till picknick, grillat eller till vårbuffé.

Zeta fetaost

Zeta grekisk fetaost är gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik, friskt syrlig med lätt sälta.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp Zeta Penne Rigate Casa Di Luca
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • 0,5 burk Zeta Pesto alla Genovese
  • 1 burk Zeta Kalamataoliver med kärnor
  • 1 burk Zeta Soltorkade tomater Classico
  • 0,5 citron
  • 100 g svartkål
  • primörer efter säsong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smula fetaosten i en ugnsfast form. Rosta fetaosten i ca 17 minuter eller tills den har fått en gyllenbrun färg. Rör gärna runt i osten några gånger. Tänk på att det går fortare med varmluft. Låt svalna.
  3. Koka pastan enligt paketets instruktioner, häll av och låt svalna en aning.
  4. Ansa och skölj svartkålen, skär den i mindre bitar och massera in peston i svartkålen.
  5. Välj ut primörer utifrån årstid, skölj och ansa dem och tillaga enligt tycke och smak. Förslagsvis grilla, förväll eller servera dem som de är.
  6. Blanda svartkålen som är smaksatt med peston med pastan, oliverna, soltorkade tomater och den rostade fetaosten.
  7. Lägg upp pastasalladen på ett fat och garnera med dina primörer och citron.