• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kikärt- och fetaostbiffar med rödkålssallad och myntatzatziki

Kikärt- och fetaostbiffar med rödkålssallad och myntatzatziki
Foto: köket.se

Kikärt- och fetaostbiffar med rödkålssallad och myntatzatziki

7 steg att laga

21 ingredienser

30 m

Smakrika kikärtsbiffar med en frasig yta, krispig rödkålssallad och tzatziki smaksatt med mynta. Fräscht och gott till såväl vardagsmiddag som helg.

Zeta kikärtor produkt

Zetas kikärtor har fast konsistens och nötig ton som gör dem utmärkta i soppor, grytor eller i en hummus.


Ingredienser

portioner4 portioner

Kikärtsbiffar

  • 2 förp Zeta Ekologiska Kikärtor (ekologiska)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 rödlök
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 dl ströbröd

Kålsallad

  • 300 g rödkål
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger Vit
  • salt
  • peppar

Tzatziki

  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 kruka mynta, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Kikärtsbiffar
    Häll av och skölj kikärtorna. Pressa vitlöken och riv löken på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Mixa kikärtor, vitlök, lök och ägg till en smet. Strö ner majsstärkelse och blanda om. Krydda med persilja, salt och peppar. Smula ner fetaosten och blanda om.
  3. Forma smeten till 8 biffar och vänd i ströbröd.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna på medelvärme tills de fått en fin och krispig yta.
  5. Tzatziki
    Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet och lägg i en trådsil för att rinna av, ca 30 minuter. Krama ur saften med händerna.
  6. Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurka, mynta och olivolja. Smaka av med salt.
  7. Kålsallad
    Strimla kålen fint på en mandolin eller med en osthyvel. Ringla över olivolja och balsamvinäger, krydda med salt och peppar och blanda om.