I samarbete med Zeta

Gorgonzolamousse med fikon

Gorgonzolamousse med fikon
Foto: Zeta

Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.<

För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!

13 december 2016
30 m
4

Du behöver

Gorgonzolamousse

  • 100 g Zeta Gorgonzola Dolce D.O.P.
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk florsocker

Bakade fikon

  • 2 färska fikon
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk Zeta Crema di Balsamico Fikon

Marinerade fikon

  • 2 färska fikon
  • 1 tsk Zeta Crema di Balsamico Fikon
  • 2 tsk Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine Ekologisk

Gör så här

  1. Blanda gorgonzolan tillsammans med mjölken och florsockret.
  2. Vispa till en härligt luftig mousse.
  3. Sätt ugnen på 160 grader.
  4. Dela två fikon i klyftor och blanda tillsammans med crema di balsamico och farinsocker.
  5. Baka fikonen i ugnen i 6 minuter.
  6. Skiva resterande två fikon och marinera i olivolja och crema di balsamicon tills fikonen har sugit åt sig en del av vätskan.
  7. Lägg upp moussen med de bakade och marinerade fikonen i portionsglas och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta