I samarbete med Zeta

Gorgonzolamousse med fikon

3 röster
30 m
4
Gorgonzolamousse med fikon
Foto: Zeta

Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.<

För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!


Visa mer
30 m
4

Du behöver

Gorgonzolamousse

  • 100 g Zeta Gorgonzola Dolce D.O.P.
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk florsocker

Bakade fikon

  • 2 färska fikon
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk Zeta Crema di Balsamico Fikon

Marinerade fikon

  • 2 färska fikon
  • 1 tsk Zeta Crema di Balsamico Fikon
  • 2 tsk Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine Ekologisk
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda gorgonzolan tillsammans med mjölken och florsockret.
  2. Vispa till en härligt luftig mousse.
  3. Sätt ugnen på 160 grader.
  4. Dela två fikon i klyftor och blanda tillsammans med crema di balsamico och farinsocker.
  5. Baka fikonen i ugnen i 6 minuter.
  6. Skiva resterande två fikon och marinera i olivolja och crema di balsamicon tills fikonen har sugit åt sig en del av vätskan.
  7. Lägg upp moussen med de bakade och marinerade fikonen i portionsglas och servera.
13 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...