Pasta linguine med räkor och chili

Zeta Pasta linguine med räkor och chili
Foto: Zeta

Pasta linguine med räkor och chili

9 ingredienser

30 min

Lyxig italiensk pasta med heta räkor och smakrik tomatsås. Perfekt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen.

Zeta Linguine NY

Casa Di Luca Linguine

Casa Di Luca Linguine är tillverkad av 100% italienskt durumvete, Kronos, enligt gammal tradition.

Ingredienser

portioner
  • 400 g Zeta Linguine Casa Di Luca
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 tomater
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 16 färska räkor (råa, utan skal)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen, gärna någon minut kortare än vad som står på förpackningen för perfekt al dente.
  2. Häll av pastan men spara två deciliter pastavatten.
  3. Finhacka vitlök och chili, skär tomaterna i bitar.
  4. Fräs vitlök och chili i rikligt med olivolja i stekpanna utan att de tar färg.
  5. Blanda i tomaterna och låt koka ihop i några minuter. Salta och peppra.
  6. Stek räkorna separat i lite olivolja, salta och peppra.
  7. Lägg räkorna i såsen, vänd ner pastan och späd med det sparade pastavattnet efter smak.
  8. Låt pastan gå klart i såsen, ringla över en smakrik olivolja och blanda i hackad persilja.
TIPS!
Bli ett pastaproffs! 12 populära pastasorter
Zeta Pastamore med het tomatsås

Bli ett pastaproffs! 12 populära pastasorter

Visste du att varje pastasort faktiskt har ett särskilt syfte?

Läs mer