Klassisk tiramisu i glas

Zeta Klassisk tiramisu i glas
Foto: Zeta

Klassisk tiramisu i glas

7 ingredienser

30 min + tid i kyl

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som består av söt vispad mascarpone, savoiardokex doppade i kaffe och ett tunt täcke kakao. Efterrätten betyder ”pigga upp mig” på svenska, är enkel att göra och ett perfekt sätt att avsluta middagen på.

Zeta mascarpone
Zeta mascarpone

Zeta mascarpone

Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en mycket lätt, fin syrlighet.

Läs mer

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 250 g Zeta mascarpone
  • 2 äggulor
  • 12 Vicenzi Vicenzovo Savoiardokex
  • 1 dl starkt kaffe
  • kakao

Gör så här

  1. Separera äggen och vispa äggvitan fast, ställ åt sidan.
  2. Vispa äggulorna i en annan bunke tillsammans med socker tills, ljust och poröst. Blanda i mascarponeost och vänd försiktigt ner äggvitorna.
  3. Vänd kexen i kaffe.
  4. Varva kexen och krämen i portionsglas eller ett serveringsglas med kanter. Avsluta med att pudra kakaopulver över.
  5. Låt gärna stå ett par timmar eller över natten innan du serverar.
  6. Håller ca tre dagar om den står kallt.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta!

Läs mer