Stracciatella med rostade vindruvor och nötter

Zeta Stracciatella med rostade vindruvor och nötter
Foto: Zeta

Stracciatella med rostade vindruvor och nötter

11 ingredienser

40 min

Tryffeldoftande stracciatella toppas med friterad kapris, rostade vindruvor och rostade hasselnötter. En riktigt lyxig och god dipp till fördrinken eller varför inte till tolvslaget på nyårsfesten?

Zeta Stracciatella
Zeta Stracciatella produkt

Zeta Stracciatella

Zeta Stracciatella är en krämig blandning av fina strimlor av mozzarella blandat med grädde.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 burk Zeta kapris medelstora
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • ca 15 vindruvor
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 2 förp Zeta Stracciatella
  • salt
  • svartpeppar
  • Zeta Olivolja Vit Tryffel
  • Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
  • timjan, färsk
  • 1 förp Zeta Crostini Naturella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera vindruvorna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och baka i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Fritera kapris i olja, låt svalna och ställ åt sidan.
  4. Hacka hasselnötter och rosta dem snabbt i het torr panna, ställ åt sidan.
  5. Häll upp två förpackningar stracciatella på ett serveringsfat. Salta och peppra mycket lätt och droppa några droppar tryffelolja över osten.
  6. Strössla över de rostade vindruvorna, friterad kapris, rostade hasselnötter och avsluta med att ringla över en fruktig olivolja. Dekorera med späda kvistar av timjan.
  7. Servera med crostini eller bitar av färskt surdegsbröd.
TIPS!
12 snittar och italienskt småplock
Zeta Fyra festliga snittar

12 snittar och italienskt småplock

Få saker slår ett fint uppdukat bord med aperitivo!

Läs mer

Krämiga recept med ricotta och mascarpone
Zeta Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök

Krämiga recept med ricotta och mascarpone

Vad är skillnaden på ricotta och mascarpone och hur kan du använda dem?

Läs mer