Krämiga recept med ricotta och mascarpone
Mascarpone - len och gräddig
Mascarpone är en mild italiensk färskost som är härligt gräddig med en mycket lätt och fin syrlighet. Den förknippas ofta med tiramisu, men är minst lika god i en krämig pasta eller som alternativ för grädde och crème fraiche i matlagning.
Mascarpone görs av grädde som värms upp och sedan koaguleras med citronsyra. Det är det som ger den där härligt lena konsistensen!
Tips! Testa att röra ner Zetas mascarpone i krämig salsicciapasta eller att servera som lyxig dipp.
Ricotta - mild, frisk och mångsidig
Ricotta är en annan italiensk färskostfavorit som är mild och krämig med en lätt friskhet. Den används ofta i pastafyllningar, pajer eller i cheesecakes men passar också i röror till crostini, grillat eller grönsaksstavar.
Namnet Ricotta betyder ”omkokt” och syftar på hur den tillverkas. Ricotta görs nämligen av vasslen som blir över vid osttillverkning och värms sedan upp på nytt. Därmed får osten den luftiga och lätt gryniga konsistesen.
Tips! Testa Zetas Ricotta i en one pot lasagne eller i luftiga plättar med färska bär.
Här nedan hittar du 16 härligt krämiga recept med Zetas italienska färskostar.




















