I samarbete med Zeta

Ostpaj med parmesan

0 röster
1,5 h
4-6
Zeta Ostpaj med parmesan
Foto: Zeta

Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan och buffé. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

Visa mer
1,5 h
4-6

Du behöver

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 msk vatten, kallt
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Zeta Mascarpone
  • 250 g Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjölsorterna och saltet med smöret, använd gärna fingrarna. Tillsätt olivolja och vatten och arbeta till en smidig deg. Låt den gärna vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform (diameter 24 cm) med löstagbar kant. Gör degkanten ca 3 cm hög.
  3. Förgrädda botten i 175 grader i 15 minuter. Låt svalna.
  4. Värm mjölken lite och rör i mascarponeosten och den rivna parmesanosten. Låt svalna.
  5. Knäck äggen i en skål eller bunke och vispa upp. Vispa sedan i ostblandningen.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 150 grader till den fått fin färg och stannat. Det tar cirka 40 minuter.
29 april 2019

Laddar fler recept...