Ostpaj med parmesan

Zeta Ostpaj med parmesan
Foto: Zeta

Ostpaj med parmesan

0

10 ingredienser

1,5 h

Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan och buffé. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

läs mer
Zeta Parmigiano Reggian 22 mån NY

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

Harmonisk och fyllig med en lång, rik eftersmak. Självklar riven över pastarätter och på antipastibrickan.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 msk vatten, kallt
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Zeta mascarpone
  • 250 g Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjölsorterna och saltet med smöret, använd gärna fingrarna. Tillsätt olivolja och vatten och arbeta till en smidig deg. Låt den gärna vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform (diameter 24 cm) med löstagbar kant. Gör degkanten ca 3 cm hög.
  3. Förgrädda botten i 175 grader i 15 minuter. Låt svalna.
  4. Värm mjölken lite och rör i mascarponeosten och den rivna parmesanosten. Låt svalna.
  5. Knäck äggen i en skål eller bunke och vispa upp. Vispa sedan i ostblandningen.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 150 grader till den fått fin färg och stannat. Det tar cirka 40 minuter.
TIPS!
läs mer
Varm bruschetta med burrata

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer