Minifrittata med lyxiga toppings

Zeta Minifrittata med lyxiga toppings
Foto: Köket.se

Minifrittata med lyxiga toppings

10 ingredienser

35 min

Små härliga italienska omeletter i portionsformar. Toppade med smaker som grillad paprika och ruccola, svampcréme och prosciutto. Lyxigt och gott tilltugg till festen, buffén eller minglet.

Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån
Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån NY

Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån

Lagrad i 14 månader - fyllig och rund med lång eftersmak. Perfekt att riva över pasta!

Läs mer

Ingredienser

st
  • 8 ägg
  • 1 förp Zeta mascarpone
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven
  • 1 krm salt
  • svartpeppar, nymalen

Grillad paprika och ruccolasallad

  • 1 förp Zeta Paprika strimlad & grillad
  • rucolasallad

Svampcréme och prosciutto crudo

  • 1 förp Zeta Crème av svamp med tryffel
  • 1 förp Zeta Prosciutto Crudo

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj muffinsformar med lite olivolja.
  2. Rör ihop ägg, mascarpone och vatten i en bunke. Blanda i riven parmesan, salt och peppar.
  3. Häll smeten i formarna och grädda i 12-15 minuter tills omeletterna börjat ”stanna”, puffat upp och fått lite färg.
  4. Toppa med de föreslagna produkterna. Lyft upp med en liten stekspade, palett eller gaffel.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta!

Läs mer