Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök

Zeta Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök
Foto: Zeta

Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök

9 ingredienser

20 min

Här är en riktig humörhöjare! En lyxig pinsa med fluffig citronmascarpone, rom, rödlök och dill. Servera som förrätt, huvudrätt eller skär upp i mindre bitar och servera som tilltugg till bubbel innan middagen.

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Pinsa
  • 1 förp Zeta Mozzarella
  • 0,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven
  • 2 msk Zeta Crème av kronärtskockor

Topping

  • 125 g Zeta mascarpone
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • citronskal
  • 80 g rom (valfri sort)
  • färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela mozarella i mindre bitar och låt den ligga mellan två hushållspapper så att överflödig vätska sugs upp.
  3. Bred kronärtskockscremen över pinsan lägg på mozzarellabitarna och riven parmesan.
  4. Grädda tills brödet fått fin färg och osten smält, cirka 8 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna något (så mascarponen inte smälter).
  5. Riv skalet på en citron, gärna med zestjärn.
  6. Vispa upp mascarponen med en elvisp så att den blir mjuk och fluffig, blanda ner hälften av det rivna citronskalet.
  7. Dekorera med uppvispad mascarpone, hackad rödlök, rom, citronzest och dill.
TIPS!
Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Zeta medelhavspyramiden

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Läs mer