Krämig citronpasta cacio e pepe

Zeta Krämig citronpasta cacio e pepe
Foto: Köket.se

Krämig citronpasta cacio e pepe

9 ingredienser

35 min

När krämig citronpasta möter cacio i pepe får du den här magiskt goda och enkla rätten!

Casa Di Luca Spaghetti
Zeta spaghetti produkt 2025

Casa Di Luca Spaghetti

Tillverkad av 100 % italienskt durumvete enligt gammal tradition.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
  • 1 vitlök
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 150 Zeta Pecorino Romano 8 mån
  • 1 förp Zeta mascarpone
  • 1 ekologisk citron, saft och zest
  • ca 2 dl pastavatten (eller till önskad konsistens)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på vitlöken, lägg i en ugnsform och ringla över lite olivolja. Rosta vitlöken i 30 minuter eller tills den blivit mjuk och fått färg.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, men någon minut kortare.
  3. Riv osten. Lägg undan lite till servering.
  4. Häll ner mascarpone i stor varm stekpanna och tryck ner de mjuka vitlöksklyftorna. Tillsätt den rivna osten, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt och generöst med svartpeppar. Blanda väl och låt puttra ihop.
  5. Häll ner den kokta pastan tillsammans med lite pastavatten i stekpannan och rör om.
  6. Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med extra svartpeppar, pecorino, färsk basilika och eventuellt även lite extra olivolja.
TIPS!
Bli ett pastaproffs! 12 populära pastasorter
Zeta Pastamore med het tomatsås

Bli ett pastaproffs! 12 populära pastasorter

Visste du att varje pastasort faktiskt har ett särskilt syfte?

Läs mer

3 glutenfria pastarätter
Zeta Glutenfri grekisk pastasallad

3 glutenfria pastarätter

Letar du efter en lättlagad, smarrig och glutenfri pasta?

Läs mer