I samarbete med Zeta

Halstrad lax med sedani och citronricotta

3 röster
30 m
4
Zeta halstrad lax
Foto: Zeta

En riktigt god pastarätt med lax, krämig citronricotta och de italienska pastarören Sedani från Zeta. 

Sugen på fler italienska recept? Kika här!


Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Sedani
  • 1 förp Zeta Ricotta, á 250 g
  • 2 msk Zeta Olivolja Citron
  • 1 msk honung
  • saft och rivet skal av 1 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 bitar laxfilé, á 150 g, gärna Salma lax
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 ask färsk spenat, á 80 g

Gör så här

  1. Blanda ricotta, citronolivolja och honung med det finrivna skalet och saften från citronen, avsluta med salt och nymalen vitpeppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Halstra laxen i 1 msk olivolja ca 2 minuter på varje sida.
  4. Vänd spenaten i 1 msk olivolja, salta lätt och blanda med den nykokta pastan på ett serveringsfat eller i en skål.
  5. Klicka ricottacréme över, dekorera med kaprisen och avsluta med att ringla över lite extra olivolja.
8 mars 2017

Laddar fler recept