Halstrad lax med sedani och citronricotta

9 röster
30 m
4
Zeta halstrad lax
Foto: Zeta

Zetas ricotta är mjukt fyllig med lätt syra. Passar utmärkt i pastarätter, cheesecake, pajer, sallader och desserter.

Zeta ricotta
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Zeta Mezze Maniche Casa Di Luca
  • 1 förp Zeta Ricotta (à 250 g)
  • 2 msk Zeta Olivolja Citron
  • 1 msk honung
  • 1 citron, saft och rivet skal av
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 laxfiléer (gärna Salma lax) [à 150 g]
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 80 g färsk spenat

Gör så här

  1. Blanda ricotta, citronolivolja och honung med det finrivna skalet och saften från citronen, avsluta med salt och nymalen vitpeppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Halstra laxen i 1 msk olivolja ca 2 minuter på varje sida.
  4. Vänd spenaten i 1 msk olivolja, salta lätt och blanda med den nykokta pastan på ett serveringsfat eller i en skål.
  5. Klicka ricottacréme över, dekorera med kaprisen och avsluta med att ringla över lite extra olivolja.
8 mars 2017