I samarbete med Zeta

Halstrad lax med sedani och citronricotta

Zeta halstrad lax
Foto: Zeta
30 m
4

Du behöver

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Sedani
  • 1 burk Zeta Ricotta, á 250 g
  • 2 msk Zeta Olivolja Citron
  • 1 msk honung
  • saft och rivet skal av 1 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 bitar laxfilé, á 150 g, gärna Salma lax
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 ask färsk spenat, á 80 g

Gör så här

  1. Blanda ricotta, citronolivolja och honung med det finrivna skalet och saften från citronen, avsluta med salt och nymalen vitpeppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Halstra laxen i 1 msk olivolja ca 2 minuter på varje sida.
  4. Vänd spenaten i 1 msk olivolja, salta lätt och blanda med den nykokta pastan på ett serveringsfat eller i en skål.
  5. Klicka ricottacréme över, dekorera med kaprisen och avsluta med att ringla över lite extra olivolja.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta