Pasta med mascarpone, valnötter och rucola

Zeta Pasta med mascarpone, valnötter och rucola
Foto: Zeta

Pasta med mascarpone, valnötter och rucola

11 ingredienser

20 min

Pasta med krämig ostsås av mascarpone, vitt vin, parmesan och vitlök. Strö över valnötter, rucola och ringla över lite olivolja. Lättlagad, snabbt och alltid lika gott.

Casa Di Luca Maccaronetti
Zeta Maccaronetti produkt

Casa Di Luca Maccaronetti

Casa Di Luca Maccaronetti är tillverkad av 100% italienskt durumvete av premium kvalitet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Zeta Maccaronetti Casa Di Luca [1 förp]
  • 1 schalottenlök (liten)
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico Ekologisk
  • 2 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 50 g rucolasallad
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, riven
  • 70 g valnötter, brutna i bitar
  • 100 g Zeta mascarpone
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja utan att de tar färg.
  3. Häll på vin och låt koka i några minuter.
  4. Rör ner ostarna och låt sjuda till en slät sås.
  5. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
  6. Blanda med den nykokta pastan och strö över valnötter, rucola, parmesanost och ringla över lite olivolja.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Antipasti med tryffelsalami och parmesankräm

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer