Krämig mascarpone med vitlök, örter och oliver

Foto: Zeta
Krämig mascarpone med vitlök, örter och oliver
11 ingredienser
10 m
Den här krämiga och örtiga färskosten passar som tilltugg till fördrinken eller som ett gott litet mål att dela med goda vänner, kollegor eller familj en helt vanlig eftermiddag. Snabbt, enkelt och försvinnande gott!
Zeta Mascarpone

Zeta Mascarpone
Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en mycket lätt, fin syrlighet.
Läs mer
Ingredienser
- 2 förp Zeta mascarpone
- 0,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 klyfta vitlök
- 1 kruka färsk timjan
- 1 kruka färsk oregano
- 1 kruka färsk basilika
- nymalen svartpeppar
- 1 förp Zeta Cerignolaoliver urkärnade
Tillbehör
- 1 förp Zeta Crostini Naturella
- 1 förp Zeta Bruschetta Naturell
Gör så här
- Vispa mascarpone, vatten och salt till en mjuk och krämig konsistens. Använd gärna elvisp.
- Hacka örterna fint och blanda ner tillsammans med pressad vitlök i osten. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt.
- Lägg upp på träskärbräda eller annat uppläggningsfat med hjälp av en slickepott.
- Dekorera med skivade oliver, örter och några droppar god olivolja.
- Ät med bruschetta, crostini eller färskt surdegsbröd.