Ricottaplättar med färska bär och citron

2 röster
20 m
4
Zeta Ricottaplättar med färska bär och citron
Foto: Zeta

Zetas ricotta är mjukt fyllig med lätt syra. Passar utmärkt i pastarätter, cheesecake, pajer, sallader och desserter.

Zeta ricotta
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 ägg
  • 250 g Zeta Ricotta
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • Zeta Rapsolja (D-vitaminberikad)
  • färska hallon
  • lönnsirap (eller flytande honung)

Gör så här

  1. Dela gulorna från vitorna. Vispa upp vitorna till ett fast skum.
  2. Vispa gulorna med ricotta, vetemjöl, mjölk, strösocker, bakpulver och citronskal. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
  3. Stek plättarna i en neutral olja.
  4. Servera med färska bär och lönnsirap eller flytande honung.
29 april 2019