Ricottaplättar med färska bär och citron

Zeta Ricottaplättar med färska bär och citron
Foto: Zeta

Ricottaplättar med färska bär och citron

10 ingredienser

20 min

Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en lyxig brunch, helgfrukost eller som en enklare efterrätt.

Zeta Ricotta
Zeta ricotta

Zeta Ricotta

En klassisk italiensk färskost som är mjukt fyllig och med lätt syra. Passar bra till både mat och dessert!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 250 g Zeta Ricotta
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • Zeta Rapsolja (D-vitaminberikad)
  • färska hallon
  • lönnsirap (eller flytande honung)

Gör så här

  1. Dela gulorna från vitorna. Vispa upp vitorna till ett fast skum.
  2. Vispa gulorna med ricotta, vetemjöl, mjölk, strösocker, bakpulver och citronskal. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
  3. Stek plättarna i en neutral olja.
  4. Servera med färska bär och lönnsirap eller flytande honung.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Balsamicomarinerade jordgubbar zeta NY

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer