• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ricottaplättar med färska bär och citron

Zeta Ricottaplättar med färska bär och citron
Foto: Zeta

Ricottaplättar med färska bär och citron

4 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en lyxig brunch, helgfrukost eller som en enklare efterrätt.

Zeta ricotta

Zetas ricotta är mjukt fyllig med lätt syra. Passar utmärkt i pastarätter, cheesecake, pajer, sallader och desserter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 ägg
  • 250 g Zeta Ricotta
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • Zeta Rapsolja (D-vitaminberikad)
  • färska hallon
  • lönnsirap (eller flytande honung)

Gör så här

  1. Dela gulorna från vitorna. Vispa upp vitorna till ett fast skum.
  2. Vispa gulorna med ricotta, vetemjöl, mjölk, strösocker, bakpulver och citronskal. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
  3. Stek plättarna i en neutral olja.
  4. Servera med färska bär och lönnsirap eller flytande honung.