I samarbete med Zeta

Ricottaplättar med färska bär och citron

2 röster
20 m
4
Zeta Ricottaplättar med färska bär och citron
Foto: Zeta

Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en lyxig brunch, helgfrukost eller som en enklare efterrätt.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 3 ägg
  • 250 g Zeta Ricotta
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 citron, finrivet skal
  • Zeta Rapsolja D-vitaminberikad
  • färska hallon
  • lönnsirap eller flytande honung
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela gulorna från vitorna. Vispa upp vitorna till ett fast skum.
  2. Vispa gulorna med ricotta, vetemjöl, mjölk, strösocker, bakpulver och citronskal. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
  3. Stek plättarna i en neutral olja.
  4. Servera med färska bär och lönnsirap eller flytande honung.
29 april 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...