I samarbete med Zeta

Tiramisù a la Toscana

6 röster
60 m
4
Tiramisù a la Toscana
Foto: Zeta

Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!


Visa mer
60 m
4

Du behöver

  • 4 ägg, separerade i gulor och vitor
  • 1,5 dl florsocker
  • 250 g Zeta Mascarpone
  • 2 dl starkt kaffe, gärna espresso
  • 1 dl Marsalavin, eller vin Santo
  • 10-12 Vicenzi Savoiardo kex
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt.
  2. Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät kräm.
  3. Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.
  4. Blanda kaffe, marsalavin och florsocker.
  5. Tillsätt 3 msk av blandningen i mascarponekrämen.
  6. Doppa kexen snabbt i kaffeblandningen och lägg i botten på en skål eller i glas.
  7. Lägg på lite ostkräm och lägg på ett nytt lager med kaffedoppade kex.
  8. Avsluta med ostkräm och stryk ytan slät. Pudra över med kakao och ställ i kyl minst 30 minuter.
13 december 2016

Laddar fler recept...