I samarbete med Zeta

Tiramisù a la Toscana

Tiramisù a la Toscana
Foto: Zeta

Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!

13 december 2016
60 m
4

Du behöver

  • 4 ägg, separerade i gulor och vitor
  • 1,5 dl florsocker
  • 250 g Zeta Mascarpone
  • 2 dl starkt kaffe, gärna espresso
  • 1 dl Marsalavin, eller vin Santo
  • 10-12 Vicenzi Savoiardo kex

Gör så här

  1. Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt.
  2. Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät kräm.
  3. Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.
  4. Blanda kaffe, marsalavin och florsocker.
  5. Tillsätt 3 msk av blandningen i mascarponekrämen.
  6. Doppa kexen snabbt i kaffeblandningen och lägg i botten på en skål eller i glas.
  7. Lägg på lite ostkräm och lägg på ett nytt lager med kaffedoppade kex.
  8. Avsluta med ostkräm och stryk ytan slät. Pudra över med kakao och ställ i kyl minst 30 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta