Carpaccio på polkabetor

2 röster
10 m
4
Carpaccio på polkabetor
Foto: Stephanie Bjelkstam

Enklare och snabbare förrätt får man leta efter. Förutsättningen är ju förstås att man har en mandolin, men annars är carpaccion genial och smakar underbart! Jag älskar vegetariska rätter som inte ens känns som vego. Otroligt vackra färger, effektfullt och ljuvligt god smakkombination. Crunch från rotfrukterna i kombo med olivoljan, och sältan från parmesan och flingsalt är superfräscht. /Leila

Visa mer
10 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 råa polkabetor
  • 1 bit parmesan
  • olivolja
  • flingsalt
 och svartpeppar från kvarn
  • citrontimjan

Gör så här

  1. Tvätta betorna noga, behåll skalet.
  2. Skiva tunt på en mandolin och lägg dem på ett fat eller varsitt fat.
  3. Ringla över olivolja och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Toppa med hyvlad parmesan och citrontimjan.
22 september 2016

Fler goda recept