Per Morbergs gubbröra
Per Morbergs gubbröra
13 ingredienser
20 m
En klassisk gubbröra med ansjovis och ägg. Gott på kavringstoast som förrätt!
Ingredienser
- 4 kavring, tunna skivor (eller Upplandskubb)
Gubbröra
- 125 g Grebbestads ansjovis
- 4 ägg, hårdkokta
- 1 rödlök
- 0,5 dl crème fraîche
- 0,5 dl dill, hackad
- 0,5 dl gräslök, hackad
- vitpeppar
- ev salt
Till garnering
- 4 salladsblad
- 2 körsbärstomater
- dillkvist (några)
- gräslöksstrån
Gör så här
- Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
- Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
- Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.
- Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.
- Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.
- Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.
Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din gubbröra!