Lammstek med brynt smör och rosmarin

16 röster
2 h
6-8
Lammstek med brynt smör och rosmarin
Foto: Dante Zia

Det här är en julfavorit hemma hos familjen Zia! Lamm med brynt smör och rosmarin = buonissimo! /Dante

Visa mer
2 h
6-8

Du behöver

  • 1-1,5 kg lammstek (gärna med ben)
  • 50 g smör, till stekning
  • 150 g smör, att brynas
  • 0,5 kruka rosmarin
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lamm
    Sätt på ugnen på 135 grader.
  2. Skär ett rutnät över lammstekens fettkappa. Värm en stekpanna med smör i.
  3. När smöret tystnat och pannan är riktigt varm steker du på lammstekens alla ytor. Ytorna ska få rejält med färg.
  4. Placera lammsteken på ett galler på en ugnsplåt. Stoppa in plåten i ugnen. Köttet är klart när innertemperaturen är 56-58 grader. Det tar ca 1,5 timme.
  5. Brynt smör
    Smält smör på medelhög värme tills smöret är brynt. Det är brynt när det doftar nötigt och när “bubblorna” försvunnit. Lägg i en rosmarinkvist under tiden smöret smälter. Ta sedan ut kvisten.
  6. Servering
    Skiva upp lammet. Salta och peppra. Ringla över brynt smör och garnera med rosmarin.
22 december 2018

Laddar fler recept...