Klassisk gubbröra med ansjovis
Klassisk gubbröra med ansjovis
9 ingredienser
20 min
En klassisk gubbröra med Grebbestads ansjovis, potatis, ägg och örter. Ett måste till midsommarfesten, påskbuffén och julbordet.
Grebbestads ansjovis

Grebbestads ansjovis
En riktig klassiker! Ansjovisfilé är en ljuvlig smaksättare i Janssons frestelse och gubbröra.
Läs mer
Annons från Matspar
Annons

Annons från Matspar
På matspar.se kan du prisjämföra receptets totalpris och enkelt klicka hem samtliga ingredienser
Läs mer
Ingredienser
- 4 färskpotatisar
- 2 ägg
- 125 g Grebbestads ansjovis
- 0,5 rödlök
- 0,5 dl färsk dill, hackad
- 0,5 dl färsk gräslök, hackad
- 1 dl majonnäs
- 0,5 dl gräddfil
- salt
Gör så här
- Koka potatisen. Häll av och låt svalna. Koka äggen hårdkokta.
- Hacka potatis, ägg och ansjovisfiléer i små fina bitar. Finhacka rödlöken och örterna.
- Blanda allt med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt.
- Servera gärna med lite hårt tunnbröd.
TIPS!