Klassisk gubbröra med ansjovis

Klassisk gubbröra med ansjovis

2

9 ingredienser

20 min

En klassisk gubbröra med Grebbestads ansjovis, potatis, ägg och örter. Ett måste till midsommarfesten, påskbuffén och julbordet.

läs mer
Abba ansjovis

Grebbestads ansjovis

En riktig klassiker! Ansjovisfilé är en ljuvlig smaksättare i Janssons frestelse och gubbröra.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 4 färskpotatisar
  • 2 ägg
  • 125 g Grebbestads ansjovis
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 0,5 dl färsk gräslök, hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen. Häll av och låt svalna. Koka äggen hårdkokta.
  2. Hacka potatis, ägg och anjovisfiléer i små fina bitar. Finhacka rödlöken och örterna.
  3. Blanda allt med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt.
  4. Servera gärna med lite hårt tunnbröd.
TIPS!
läs mer
Gurksnittar med mandarinpepparsill

Fler tips från Abba

Fler tips och goda recept från Abba hittar du här >>

Läs mer