Ljummen potatissallad med ägg, brynt smör, dill, pepparrot och räkor
Ljummen potatissallad med ägg, brynt smör, dill, pepparrot och räkor
8 ingredienser
15 m
Det händer ofta att jag står i köket under servering och drar i mig detta. Så gott! En riktig stänkare. Det är egentligen ett garnityr till kokt torsk men vansinnigt gott att äta som det är, och det blir en fantastisk sallad med lite pressad citronjuice på. /Tommy
Recept ur boken "Sallad " av Tommy Myllymäki.
Ingredienser
- 600 g potatis, i skivor
- 200 g skalade räkor
- 4 ägg, kokta och grovhackade
- 1 rödlök, skivad
- 1 dl färsk pepparrot, finriven
- 1 dl plockad dill
- 200 g smör
- salt
Gör så här
- Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill.
- Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen. Servera direkt.