Ljummen potatissallad med ägg, brynt smör, dill, pepparrot och räkor

24 röster
15 m
4
Ljummen potatissallad med ägg, brynt smör, dill, pepparrot och räkor
Foto: Charlie Drevstam

Det händer ofta att jag står i köket under servering och drar i mig detta. Så gott! En riktig stänkare. Det är egentligen ett garnityr till kokt torsk men vansinnigt gott att äta som det är, och det blir en fantastisk sallad med lite pressad citronjuice på. /Tommy

Recept ur boken "Sallad " av Tommy Myllymäki.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kokt potatis, i skivor
  • 200 g skalade räkor
  • 4 kokta ägg, grovhackade
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl pepparrot, finriven
  • 1 dl plockad dill
  • 200 g smör
  • salt

Gör så här

  1. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill.
  2. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen. Servera direkt.
24 september 2017

Laddar fler recept