Ljummen potatissallad med ägg, brynt smör, dill, pepparrot och räkor

Ljummen potatissallad med ägg, brynt smör, dill, pepparrot och räkor
Foto: Charlie Drevstam
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Ljummen potatissallad med ägg, brynt smör, dill, pepparrot och räkor

34

2 steg att laga

8 ingredienser

15 m

Det händer ofta att jag står i köket under servering och drar i mig detta. Så gott! En riktig stänkare. Det är egentligen ett garnityr till kokt torsk men vansinnigt gott att äta som det är, och det blir en fantastisk sallad med lite pressad citronjuice på. /Tommy

Recept ur boken "Sallad " av Tommy Myllymäki.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g potatis, i skivor
  • 200 g skalade räkor
  • 4 ägg, kokta och grovhackade
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl färsk pepparrot, finriven
  • 1 dl plockad dill
  • 200 g smör
  • salt

Gör så här

  1. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill.
  2. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen. Servera direkt.