Äggkoppskakor

POPULÄRT
Äggkoppskakor
Foto: Helena Lyth
Helena Lyth profilbild
Helena Lyth profilbild

Äggkoppskakor

22

9 ingredienser

5 m

Superenkla chokladkakor som bakas på mindre än 5 minuter. Tricket är att grädda dem i micron!

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk

Gör så här

  1. Smält smöret i micron i 30 sekunder. Häll över till en bunke och blanda i mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ihop med gaffel till en jämn smet. Knäck i ett ägg och häll i mjölk. Fortsätt blanda och rör till en jämn klumpfri smet.
  2. Häll smeten upp till strax över hälften av en äggkopp. Grädda i micron i 40 sekunder, men ha koll på kopparna. Mina koppar är rätt stora så 40 sek var rätt tid för mina äggkoppskakor.
  3. Servera ljumma, dekorera med påskgodis, bär eller annan valfri gottighet.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
kaffesmoothie elon

3 drömgoda kaffedrinkar

Så gör du vårens godaste kaffedrinkar!

Läs mer