Ljummen potatissallad med sparris

Ljummen potatissallad med sparris
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Ljummen potatissallad med sparris

8 ingredienser

En härligt somrig sallad med saftig smak. Receptet kommer från Le Parfait.

Servera gärna med Le Parfaits ört- och citronkyckling

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färskpotatis, kokt
  • 2-3 gula lökar
  • 250 g grön sparris
  • 2-3 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • Spadet från kyckling, se under tips
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald efter smak

Gör så här

  1. Skiva potatisen grovt.
  2. Skiva lökarna.
  3. Skär sparrisen i cirka tre centimeter tjocka skivor och dela på längden.
  4. Hetta upp smör och olja i en stor panna och bryn potatisen i omgångar.
  5. Rör inte så mycket utan låt skivorna få en knaprig stekyta.
  6. Salta och peppra.
  7. Lägg åt sidan.
  8. Bryn lök och sparris lätt.
  9. Blanda i potatisen i pannan.
  10. Salta och peppra lite till.
  11. Häll i spadet från kycklingen och låt det fräsa ihop en minut.
  12. Blanda till sist i parmesanosten och strö lite på toppen.