Ört- och citronkyckling

Ört- och citronkyckling
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Ört- och citronkyckling

8 ingredienser

1 h

Underbart saftig ugnsstekt kyckling med smak av citron och örter. Receptet kommer från Le Parfait.

Ingredienser

portioner
  • 6 kycklingklubbor, stora, gärna majskyckling
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka timjan
  • 1 citron (ekologisk)
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk honung, flytande
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald efter smak

Gör så här

  1. Hacka örterna tillsammans med 2- 3 tsk flingsalt.
  2. Lägg det i en skål.
  3. Riv skalet från citronen och lägg i.
  4. Pressa i saften. Häll olivoljan och honungen och rör om.
  5. Gnid in kycklingen med blandningen ordentligt, även innanför skinnet.
  6. Marinera i 30 minuter till en timme.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Lägg kycklingbitarna och de urkramade citronhalvorna i en form och låt den steka i ugnen i cirka 25 minuter.
  9. Stick ett snitt med en vass kniv i den tjockaste delen, sipprar klar köttsaft ur är den färdig.
  10. Servera med sparrispotatis.