Ört- och citronkyckling
Ört- och citronkyckling
8 ingredienser
1 h
Underbart saftig ugnsstekt kyckling med smak av citron och örter. Receptet kommer från Le Parfait.
Ingredienser
- 6 kycklingklubbor, stora, gärna majskyckling
- 1 kruka persilja
- 1 kruka timjan
- 1 citron (ekologisk)
- 1 dl olivolja
- 2 msk honung, flytande
- flingsalt
- svartpeppar, nymald efter smak
Gör så här
- Hacka örterna tillsammans med 2- 3 tsk flingsalt.
- Lägg det i en skål.
- Riv skalet från citronen och lägg i.
- Pressa i saften. Häll olivoljan och honungen och rör om.
- Gnid in kycklingen med blandningen ordentligt, även innanför skinnet.
- Marinera i 30 minuter till en timme.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg kycklingbitarna och de urkramade citronhalvorna i en form och låt den steka i ugnen i cirka 25 minuter.
- Stick ett snitt med en vass kniv i den tjockaste delen, sipprar klar köttsaft ur är den färdig.
- Servera med sparrispotatis.