Kanincupcakes
Kanincupcakes
15 ingredienser
40 m
Söta kanincupcakes kan få vem som helst att le till fikat! Perfekt att baka med barnen inför påsk.
Ingredienser
- 125 smör, rumsvarmt
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 citron, skal och saft
Vit chokladfrosting
- 200 g vit bakchoklad
- 200 g färskost, rumsvarm
Garnering
- riven kokos
- ätbara ögon
- nonstop (rosa)
- marshmallows
- vit bakchoklad, smält (eller kristyr)
- strösocker, rosafärgat
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör och socker till en vit och pösig smet.
- Knäck i ett ägg i taget och blanda om ordentligt emellan.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll i smeten. Tillsätt sedan rivet citronskal och citronsaft.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.
- Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Kontrollera om de är klara med en provsticka.
- Lägg över cupcakesen på galler för att svalna.
Vit chokladfrosting
- Smält den vita chokladen till frostingen och låt den svalna.
- Vispa upp färskosten och häll i den smälta chokladen. Vispa ihop tills allt är väl blandat. Om den är för lös så ställ in den i kylen en stund.
- Spritsa eller bred frostingen på cupcakesen.
Garnering
- Doppa cupcakesen i kokos och fäst dit ögon och nos med lite smält vit choklad eller kristyr.
- Klipp marshmallowsen på diagonalen och doppa snittytan i rosa socker. Fäst dit öronen.